Uil legt het loodje.

 

maart 2016

smorgens in alle vroegte met de kleinkindeeren op weg naar Hulsel. Daar waaien wat veren omhoog, vlak langs de weg Hulselse/Reuselsedijk tussen Hulsel en Reusel. Ik stop en zie een aangereden uil. op zijn de kop de typische veertjes die lijken op kleine oortjes: een ransuil. In zijn klauw heeft hij een muisje dat hij zojuist gevangen heeft. het is drama op een vierkante meter. Zit er ergens een partner te broeden die hij van prooi moest voorzien?

Het is stil langs de weg en niemand lijkt te treuren over dit micro-drama.

de foto werd gepubliceerd in ED en leverde o.a. de volgende reacties op:

 

 wim van bijsterveldt  volgs mij is het een kerkuil Harrie

·  LeonTsja je kunt niet al het wild onder een glazen koepel zetten zodat er niks kan gebeuren daarom heet het ook wild . Gaat met mensen ook als ze door het rood lopen of fietsen boem.

·  A.C.van LithOp dit moment bebroeden uilen hun legsel.Deze uil was vermoedelijk op weg naar partner die op de eieren zat om voedsel te brengen.Jammer voor deze dieren maar vaak onvermijdelijk!

·  Uilerineke gelukkig hoog verzekert

  1. Harrie van Kempen Slechte opmerking en nog slechter Nederlands. Schaamt u zich !
    1. Ben jij slim om je druk temaken voor een vrezelijk dier

·  Harrie van Kempen Er is een groot aantal mensen dat werkelijk geen besef heeft van alles wat zich in de natuur afspeelt. 60 tot 70 km per uur in het buitengebied 's avonds spaart véél leven.

·  ballie De populatie van vele diersoorten is nog nooit zo hoog geweest. Het is daarom logisch, maar wel jammerlijk, dat er meer dieren doodgereden worden.

·  Peterke Ontstellend en triest zoveel wild en gevogelte er aangereden wordt de laatste tijd. Verkeer vernietigt natuur.

·  rob Sunt maar zo gaat dat. Gelukkig zijn er nog genoeg over na enkele top jaren voor de uil. Philips de Jonghpark zitten er nu volop.