‘Er zijn van die dagen, dan zing ik heel de dag’

Veertig jaar koor in Lage Mierde

 

ED maart 2014 

foto: anja van Lierop dirigeert het koor en zorgt voor de muzikale begeleiding.

Lage Mierde – Het koor Klein Akkoord in Lage Mierde bestaat veertig jaar en drie leden zijn ook al veertig jaar lid. Toen Elle Vosters, Lian Boerboom en Anja Bressers zich in 1974 aanmeldden, was het nog een kinderkoor. Het repertoire groeide met de leden mee van jongerenkoor, tot kerkkoor en nu gelegenheidskoor. In het weekend van 15 en 16 maart geven de leden een eigen optreden met ‘Ruby in Music’. Ze zingen dan populaire nummers die ze zelf in eigen beheer bewerkt hebben.

“Zingen is al leuk maar zingen samen met anderen in een koor  is dubbel zo leuk,” zegt Elle Vosters.

Al veertig jaar lang is de maandag haar dag. “Het is een vast punt in de week, maandagavond is het kooravond. We kennen elkaar na al die jaren van haver tot gort en delen alles met elkaar. Als we dan samen naar een optreden toe werken, geeft dat iets speciaals.”

“Het gebeurd vaak dat de laatste nummers die we bij de repetitie zingen, in mijn hoofd rond blijven spoken,” zegt Anja Bressers. “Ze moeten er thuis gek van worden want ik kan die nummers dan de hele dag door blijven zingen.”

Lian Boerboom vind het zingen ontspanning geven. Ze zag al de nodige dirigenten komen en gaan, de laatste drie jaar heeft Anja van Lierop het stokje in handen.

“We hebben een enorm trouw ledenbestand en de leden komen uit de hele Kempen,” zegt Boerboom. “Er zijn veel leden die de 25 jaar lidmaatschap gepasseerd zijn. Dat zegt iets van de verbondenheid. In die veertig jaar waren er hoogtepunten  zoals een optreden voor radio 1 en een uitvoering samen met Lenny Khur. De komende tijd richt het koor zich vooral op de inbreng bij korenfestivals.

“We moeten opnieuiw onze weg zoeken,” zegt Lian Boerboom. “Vanaf januari is de kerk gesloten en knnen wij er niet meer optreden. Dat is een gepasseerd station.”

De leden oefenen nu in gemeenschapshuis De Ster, wat tevens de thuisbasis is voor hun optredens.

In het jubileumjaar was er eerder al een reünie en in november is er nog een optreden samen met Stertheater Lage Mierde.

Klein Akkoord treed op zaterdag 15 maart om 20.00 uur op in de ster en op zondag 16 maart om 14.00 uur. Kaarten zijn nog beperkt te reserveren via info@kleinakkoord .nl