Benefietveiling voor rolstoelbus Levi

Oma Hanneke voert actie voor kleinzoon.

 

November 2017

Levi met zijn oma Hanneke

Je bent tien jaar oud en misschien wel de allergrootste PSV-fan. Maar door een spierziekte gaat niet alles je voor de wind. De 10-jarige Levi Claassen kan nog steeds lachen, maar dit lachen wordt wel steeds moeilijker. Omdat hij in het regulier onderwijs zit, komt hij niet in aanmerking voor rolstoelvervoer. Met een rolstoelbus hoopt hij aan het gewone leven deel te blijven nemen. Met een benefietveiling in huize Rustoord in Esbeek hoopt zijn oma de middelen voor een eigen rolstoelbus bijeen te krijgen.

Op het moment dat Ad de Bruijn uit Lage Mierde het verhaal van Levi hoorde, raakte dit hem. Net als veel anderen vroeg hij zich af: wat kan ik doen om deze jongen te helpen? Hij besloot het Rustoord, dat door zijn kinderen gerund wordt, beschikbaar te stellen voor een bijzondere benefietveiling. Daarnaast stelt hij nog een deel van de te veilen kunst beschikbaar.

Strikken

Bij het leren in de klas staat Levi vooraan, zijn brein mankeert niets! Maar bij het naar binnen gaan, bij de gym en zelfs bij het veters strikken: daar komt hij tekort. De spierziekte Collageen type VI Myopathie zorgt er voor dat hij gekluisterd is aan een rolstoel. Op dit moment vervoeren zijn ouders en oma hem nog zelf, maar omdat hij steeds zwaarder wordt, is tillen in de nabije toekomst geen optie meer. Zijn oma Hanneke Vrielink uit Reusel besloot dat er nú actie moet komen, daarom treed ze nu met haar verhaal naar buiten.

“Levi moet ook vaak naar een revalidatiecentrum en het ziekenhuis, maar hij gaat ook graag naar de thuiswedstrijden van PSV. Hij geniet van dezelfde dingen als andere jongens van zijn leeftijd. Maar zich verplaatsen en het vervoer van hem, vergt aanpassingen. Daardoor is vervoer in een gewone auto niet langer mogelijk omdat de rolstoel dan niet mee kan.”

Levi zelf is verrassend nuchter onder de acties van zijn oma, hij hoopt dat het lukt om het streefbedrag van dertig duizend euro bijeen te krijgen. Hij kent zijn leven niet anders dan dat de beperkingen er zijn en ook al snapt hij intussen dat zijn lichaam in de toekomst nog meer in zal leveren, hij droomt net als elk kind van leuke dingen.

‘’Ik kan enorm genieten van het voetbal,” zegt hij. Behalve dat hij er van geniet heeft hij ook veel feiten kennis, zoals van de prestaties van zijn favoriete club PSV.

Na een aantal kleinere acties, zoals het statiegeld van flessen bijeen sprokkelen en knuffels verkopen, hoopt oma Hanneke nu het resterende bedrag van twintig duizend euro bijeen te krijgen.

Terwijl de acties voortgaan speelt Levi op zijn keyboard en volgt hij de activiteiten voor de stichting Spieren voor Spieren, waar hij ambassadeur van is.

Op de benefietveiling, die plaats vindt op zaterdag 18 november van 16.00-20.30 uur, worden er ook kunstwerken van de bekende schilder Nico Vrielink geveild. Deelnemers en belangstellenden van de veiling betalen voor een deelnameticket, waarbij een welkomstdrankje, de hapjes, een optreden, en deelname aan de veiling en de  tombola mogelijk zijn.

Wie aanwezig wil zijn bij de veiling kan contact opnemen met Hanneke Vrielink:  hch.vrielink@gmail.com.