Nieuw waterspel brengt verkoeling

‘De aardappelrace is voor de captain’

 

ED juni 2013

Lage Mierde – Een bootje in een waterbak waar een van de deelnemers het evenwicht probeert te bewaren. Op alle vier hoeken manoeuvreren ploeggenoten het bootje door aan een touw te trekken. De bootsman moet steeds van de lange zijde naar de hoek gedirigeerd worden om balletjes te bemachtigen, elk balletje levert een punt op. “Het is precisiewerk maar ontzettend leuk om te doen,” glundert Vera van Hoof uit Netersel.

Zeskamp in Lage Mierde is ook dit jaar weer drie dagen sportieve activiteit op het evenemententerrein aan de Broekkant. “Op vrijdag 166 leerlingen van de praktijkschool Bladel en op zaterdag ruim 200 schoolkinderen uit Hooge Mierde, Lage Mierde, Netersel en Arendonk. De zondag is gereserveerd voor familie en vriendenteams,” glundert zeskampvoorzitter Yorrit De Bruin. “Volle bak dus.”

Met haar team ‘De Geiten’ scoort Vera Michiels goed en met Bente Michiels en Lotte Roijmans beurtelings in het bootje wordt er punt na punt gescoord.

“Het is een fanatiek groepje bij elkaar,” glundert ook begeleider Rob Michiels (19). Hij loopt stage op de dorpsschool in zijn eigen Netersel en de leerlingen van groep zes en zeven weten in de aankomend gymleraar een perfecte coach.

“We willen de spellen spannend houden, daarom maken we elk jaar in eigen beheer enkele nieuwe spellen,” zegt Yorrit de Bruijn. “Dit jaar maakten we het botenspel en het is meteen een succes.”

De zon liet zich van haar beste zijde zien en de waterspetters zorgden voor de nodige verfrissing.

Het thema ‘De Boerderij’ bracht ploegen als De Paarden, De Hooiberg’ en De Tractorgroep’ tegen elkaar in de arena. Bezweette en hier en daar zelfs verbrandde gezichten. Coaches die aanmoedigen en vaders die foto’s maken.

Terwijl de omroepers Marco van Rijn en Stijn Berger de jeugd van spel naar spel dirigeren, lopen de groepen de twaalf spellen af. Terwijl de geiten het botenspel afronden gaan ‘De Paarden’ naar het ringenwipspel. Opa en oma Backbier staan er foto’s te maken van kleinkind Mila. “We komen helemaal vanuit Limburg om aan te moedigen,” glundert oma. Ze verliest junior geen moment uit het oog en opa zoemt zo ver mogelijk in. De spellen werden afgesloten met een captainproef in de vorm van een aardappelrace.