Dag 2 werd al een zware dag

Op dag twee van onze beklimming naar 'het dak van Afrika' werden we stevig op de proef gesteld. Na een slechte nacht 7 uur vol aan de bak!!

In de nacht waren we alle vier vaak wakker. Het was niet duidelijk of het aan de hoogte lag, of simpel aan de omgevings geluiden. Om zes uur in de ochtend stonden we naast ons bed en na een goed ontbijt werden om 8.30 uur de wandelschoenen onder gebonden. Het doel van dag is een stijging maken van 2700 naar 3650 meter.

De hoogte vorderde door de dag heen maar langzaam en pas na 7 uur lopen bereikten we het volgende kamp. Iedereen was moe en viel meteen op de brits, om even bij te komen. De avondmaaltijd enkele uren later smaakte meer dan voortreffelijk. Mede door de inspanning en de hele dag de buitenlucht.

Het weer vandaag was prima, de zon scheen uitbundig.Het was niet te warm en ook nog niet te koud. Er wordt vannacht wel een koude nacht voorspeld met temperaturen onder het vriespunt. Dat is ook weer wennen, omdat we overdag nog gelopen hebben met +20 graden.

Mede door het heldere weer hadden we vandaag een uitstekend zicht op de berg zelf en de omgeving. Hierdoor hadden we een schitterend uitzicht op de omgeving.Morgen (maandag) stijgen we door naar 4100 meter. Voor ons alle vier is het voor het eerst dat we op zo´n grote hoogte zijn, met de omstandigheden die daarbij horen. Omdat ons lichaam zich steeds aan moet passen aan die hoogte, hebben we daarna op dinsdag een rustdag. Er wordt ons steeds geadviseerd om veel te drinken. Als we alle adviezen opvolgen komen we zeker tot 3 liter per persoon per dag.

Onderweg krijgen we met de dag meer respect voor onze dragers. Het zijn lokale mensen die voor ons ieder ruim 23 kg aan bagage de berg op dragen.

Nauweljks bereikbaar

Op het einde van dag 3 van onze tocht, zijn we aangekomen bij het kamp op 4100 meter hoogte.Op deze plek zullen we morgen een dag rust hebben om het lichaam te laten acclimatiseren.

Vanwege slecht bereik met gsm geen verdere details van de tocht van vandaag