Vrije ruiters te paard

 

ED/Brada mei 2012
 

Hooge Mierde – Je voelt je jong, vrij en ongebonden. Je grootste vriend is het paard. De viervoeter waar je uren mee door de bossen kunt dolen, wat is er nog leuker?

‘Die hobby met anderen delen,’ klinkt het in koor.

Jaqueline Pijnenburg uit Hooge Mierde raakte in gesprek met Sandra Geerts (36, Tilburg).Beiden hadden ze dezelfde passie: paarden. In Baarschot ontmoette Soraya Beverwijk Tilburgse Ellen Hermus, samen kwamen ze in contact met Jaqueline en Sandra die net het idee opgepakt hadden om een vereniging op te richten: de vereniging voor buitenruiters Kempenland. Na een regionale oproep meldden zich veertien belangstellenden, zondag 20 mei vindt de eerste gezamenlijke rit plaats.

 

‘Ik kan uren met mijn viervoeter bezig zijn maar het voelt als een gemis als je dat niet met anderen kan delen,’ zegt Jaqueline Pijnenburg. Ze wist haar passie al op twee van haar vier kinderen over te brengen. In de manege kwam het eerste contact met Sandra Geerts tot stand. ‘We spraken er over hoe leuk het zou zijn om samen ritten te organiseren. We gingen ervan uit  dat er nog meer ongebonden ruiters zijn die op zoek waren naar hetzelfde,’ legt Jaqueline uit. Haar vermoeden kreeg ze bevestigd na haar oproep die over heel de Kempen verspreid werd.‘We hebben nu al een eigen website,’ legt Sandra Geerts uit. ‘De leden kunnen daar zelf melden als ze een rit willen organiseren, de anderen kunnen zich dan aanmelden. Het is allemaal heel laagdrempelig.’
‘Er zit ook geen enkel competitie element in,’ vult Soraya Beverwijk aan. Zij raakt e in de paardenwereld verzeild met haar internetbedrijfje. Samen met Ellen Hermus deelde ze al haar passie. Nu dat in breder verband kan vind ze dat alleen maar mooier.

‘We hebben de ritten sterren toegekend,’ legt Soraya uit. Een rit met één ster is een rustige rit, dan gaat het stapvoets. Bij de vijfde ster gaat het in galop door de bossen. Voor elk wat wils dus.’

Zondag 20 mei verzamelen de vrije ruiters zich nabij de Spartelvijver aan de Weeldsedijk in Hooge Mierde voor hun eerste rit. Wethouder Stefan Wouters geeft daar het startsein voor die rit en daardoor ook van de vereniging.Meer informatie op: www.verenigingbuitenruiterskempenland.nl.Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden.