Vrouw zoekt boer

ED/hilverbode januari 2011

Toneel in oude boerenschuur

 Hooge Mierde – Terwijl heel Nederland op zondagavond smult van ‘Boer zoekt vrouw’ maakt Hooge Mierde zich op voor ‘Vrouw zoekt Boer’. De toneelvereniging Hooge Mierde speelt een komisch stuk met die titel, de entourage van het stuk is een oude boerenschuur waar ooit het graan opgeslagen en gedorst werd. Oude imposante balken waar het jaartal ‘1614’ een stukje prijs geeft van de historie van het pand. De geur van oud-eiken hangt in de ruimte, het rieten dak beschermd er tegen regen en kou.

In de schuur zal het publiek op de plaats van de graanopslag zitten, terwijl daar tussenin de spelers hun spel spelen. Mannen zoals Dré van den Borne, een gelouterd lid van Toneelvereniging Hooge Mierde en nu weer helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging. De vrouwen mogen zich voor de ‘boerenzoon’ in rijen opstellen en de lachspieren zullen weer danig op de proef worden gesteld.

Het kan Van den Borne weer niet hilarisch genoeg zijn, in het komische stuk dat door Carl Slotboom geschreven werd is hij weer een van de smaakmakers. Hij vindt in Nel Jansen weer een tegenspeler van formaat. Ze kwamen elkaar al vaker in allerlei typetjes op het podium tegen en kennen elkaar daardoor  van haver tot gort.

“Reken maar dat het ook dit keer weer lachen gieren brullen wordt,” kijkt ook Nel Jansen vooruit. “Het is mooi dat ‘Vrouw zoekt Boer’ vooral de komische noot raakt, dat vinden we zelf het mooiste om te spelen en het publiek kan dat hier wel waarderen.”

Ze staat met haar medespelers bij de vier uitvoeringen niet op het podium, de spelers spelen geheel tussen het publiek. “Deze nabijheid geeft het gevoel dat je elkaar aan kan raken. Je ziet en hoort niet alleen het toneelspel, je voelt het ook van zo dichtbij,” aldus Jansen.

De regie is in handen van Lage Mierdenaar Jan Berger, de voorstellingen vinden plaats op 12,13, 18 en 19 februari en beginnen telkens om 20.00 uur. Kaarten kunnen tussen 18.00 uur en 20.00 uur besteld worden op telefoonnummer 06-12734470.