Wie is deze kerstman?

December 2016

De correspondenten van de hilverbode presenteren verschillende kerstmannen en –vrouwen. Herkent u ze? Kijk goed naar de foto en ook de toelichting. In de Hilverbode van volgende week halen wij deze kerstman/vrouw uit de anonimiteit. Lees dan zijn/haar kijk op de wereld met een  vooruitblik op 2017. Deze kerstman heeft een sterke binding met de kern Diessen, maar ook met Hilvarenbeek. Hij is bij uitstek een persoon die liet zien wat er met doorzettingsvermogen te bereiken is. Het leverde hem veel moois op, nu nog de basis van zijn bestaan. Dat neemt niet weg dat hij zorgen heeft voor de toekomst: niet zozeer voor zichzelf als wel over een aantal ontwikkelingen die in onze maatschappij,  met een toenemende digitalisering. Hij houdt ervan om anderen uit te dagen en is in vele aspecten een voorbeeld voor anderen.

 De kerstman onthuld

 

Ooit lag de wereld aan de voeten van Henk Baars

 

In de Hilverbode van vorige week presenteerden we enkele kerstmannen die door hun vermomming nog even incognito bleven. Of toch niet? Herkende u ze?

We gaven een summiere omschrijving waardoor u al op het spoor gezet werd. Hierbij de onthulling van een van hen.

Henk Baars was het die recht en monter als kerstman via de camera uw huiskamer inkeek. Hij kon er de lol wel van inzien en heeft ook geen moeite om zijn boodschap te delen.Als voormalig wereldkampioen veldrijden (1991) maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Hij was enkele jaren professioneel wielrenner en daarna startte de in Diessen wonende Baars zijn eigen fietsenzaak: Henk Baars Bike Sports. Deze winkel is nu te vinden aan de Diessenseweg in Hilvarenbeek.

Henk werkt niet alleen dagelijkse met fietsen: hij rijdt wekelijks nog meerdere keren een rondje om zijn conditie op peil te houden.

‘Kijk, in dit leven kunnen wij van veel voordelen profiteren. De mensen die nu leven, maken een snelle technologische ontwikkeling mee, die veel zaken leuk en aangenaam maken. Ik zit zelf in de fietsenbranche en als ik alleen daarin kijk hoe de fiets en dan nu vooral de elektra fiets, het mensen mogelijk maakt om van hun omgeving te genieten: dat is fantastisch.

Maar die technologische vooruitgang brengt ook risico’s met zich mee, er zijn helaas te veel mensen die dit helaas aan den lijve ondervonden hebben. Ik bedoel dan cybercrime of identiteit fraude. Ik heb persoonlijk verhalen van mensen gehoord waar ik niet vrolijk van wordt. Het blijkt dat er mensen op deze wereld zijn die op digitale wijze bepaalde gegevens proberen te achterhalen om zo anderen te benadelen. Als dat je overkomt, dan ben je wel klaar. Soms zijn er tv programma’s waarbij dit belicht wordt, maar vaak blijven de slachtoffers in de anonimiteit. Dat is jammer en niet goed.

Maar gelukkig is er nog voldoende over in dit leven om blij van te worden. De jeugd die opgroeit en van mijn generatie iets wil leren. Of dat nou met fietsen te maken of met iets anders te maken heeft, het maakt niet uit.

Ik heb er nog steeds veel lol in om tochten op de fiets te rijden. Soms over de weg, soms in de bossen. Soms met oud topsporters, maar net zo goed met de Baars Bikers. Soms samen met ons Sjan, Lekker ontspannen. Dan kan ik genieten van alle dingen die ik zie. Als er in ons fietsgroepje zich weer een jongere aanmeldt om aan te sluiten, dan vind ik het nog steeds leuk om hem te helpen om zich te verbeteren. Dan voel ik mij weer een stukje Toon Donkers, de man die mij ooit de kneepjes leerde, wat later de basis tot succes werd.

Als ik terug kijk op mijn leven, dan overheerst de positiviteit, Wat mij betreft is het glas altijd halfvol, laat daarom dat nieuwe jaar maar komen!