Knip dreigt voor Drieske

 

Maart 2016

na vijf jaar heeft Willen Elsinga het wel gezien in Hulsel

Dorpshuis het Drieske, de enige horecagelegenheid in Hulsel, dreigt zonder beheer te komen zitten. De huidige beheerders, Willem en Hynke Elsinga, vertrekken per 1 juni en er is nog geen opvolger gevonden. Wethouder Toon Antonis spreekt zijn zorgen uit, dat doet ook Vic Boemaars, voorzitter van de Dorpsraad Hulsel.

Toen de Elsinga’s vijf jaar terug in Hulsel neerstreken, hadden ze al de nodige horeca ervaring in hun rugzak. Van Friesland tot Zeeland en van Overijsel tot nu Hulsel. Maar Brabant krijgt voor Willem Elsinga geen vervolg, dat is alles wat hij over zijn vertrek wil zeggen.

Het Drieske werd in 1980 opgericht als gemeenschapshuis, maar ging later door verkoop over in particuliere handen. De huidige eigenaar van het pand, Tom Wittens, voerde tot vijf jaar terug ook nog zelf het beheer. Volgens Dorpsraad voorzitter Boemaars maakt de privatisering de kwestie nu alleen maar ingewikkelder.

“Het is op dit moment echt niet overal rozengeur en maneschijn in de horeca. Ofwel nieuwe beheerders staan niet in de rij om het in Hulsel over te nemen. Dat werd ons al duidelijk bij het eerste gesprek dat we onlangs hadden met eigenaar Wittens. Hij wil graag met ons meedenken en het is ook in zijn belang dat er een oplossing komt, al moeten we ook erkennen dat de belangen van de Hulselse bevolking niet precies dezelfde zijn als die van Wittens,” zegt Boemaars. “In Hulsel willen we de horeca openhouden zodat er gebiljart kan worden, een feestje gebouwd en wat al niet meer. Voor Wittens is het een horecapand waar zijn investering in zit en die wil hij graag laten renderen.”

Inmiddels heeft de Dorpsraad ook bij de gemeente aangeklopt om mee te denken in de kwestie. Wethouder Toon Antonis lichtte dinsdag de Raad in, maar hij kan nog geen toezeggingen doen welke kant het op gaat.

“Wij streven ernaar om in elke kern minstens één gemeenschappelijke voorziening open te hebben,” zegt hij. “Het Drieske is in tegenstelling tot de Ster, de Kei en de Schakel, particulier eigendom. Dat maakt de kwestie anders. Het neemt niet weg dat wij mee willen denken in hoe het verder moet in Hulsel.”

De Dorpsraad heeft nu een gesprek gearrangeerd met eigenaar Wittens en een afvaardiging van de gemeente. Boemaars daarover: “We staan er nog heel open in en hebben zelf nog geen concrete ideeën. Maar laten we hopen dat het goed komt en dat op 1 juni de deur niet op de knip hoeft.”