Hij verdedigde zijn plaats in het schopke tot op het laatst

hilverbode 2000
 
Op 25 mei was het precies 50 jaar geleden dat Willem Kokken uit Lage Mierde en Marie van de Biggelaar uit Vessem elkaar het ja woord gaven. De buurt op de Neterselsedijk wou het niet ongemerkt voorbij laten gaan en zette van het huis tot aan Dorpzicht de dennentakken langs de weg om aan te geven dat het ècht feest was. De ereboog werd ‘s middags door de eigen kinderen meegedragen, een schare waar ook dochter Jo bij was die speciaal uit Australië over kwam.
Met 80 en 76 jaar zijn Willem en Marie nog mensen die kunnen genieten van eenvoud en tevredenheid. Temidden van zijn bloemen en planten weet Willem zich gelukkig. Op de plaats waar eerder zijn ouders een boerderij hadden zette hij deze na zijn trouwen voort om later nog in een fabriek te gaan werken. Een rijke kinderschare werd hun levensdoel en de kinderen en
de 28 kleinkinderen hebben samen met hen op 23 mei een prachtig feest gevierd dat begon met een Heilige mis. De tocht naar de kerk was voor Willem al een feest op zich, doordat hij door het span paarden van zijn schoonzoon werd vervoerd.
 
Enkele jaren later overleed Willem, temidden van iedereen die hem dierbaar was. Met zijn overlijden nam hij ook afscheid van zijn favoriete werkplek: het schopke met alle oude gereedschappen.
HW 2000