In memoriam
Voor William van Eekelen was het glas altijd halfvol
 
Mei 2019


William werd 50 jaar
 
Op 19 mei overleed op 50-jarige leeftijd onverwacht William van Eekelen. Hij was in Esbeek, het dorp waar hij opgroeide en zijn woonplaats Hilvarenbeek geen onbekende.
Vanuit het huis waar hij opgroeide, keek hij altijd al naar de overkant, naar café Schuttershof. Dat hij daar jaren later nog eens de uitbater mocht zijn, kon hij toen nog niet weten.
Maar voordat hij er zelf achter de bar stond, leerde hij Schuttershof en Esbeek al kennen vanuit een geheel andere positie: vanuit de ton bij het tonpraten. Met typetjes als Bennie Knap en Fred Baret werd het Beekse wel en wee door hem op de korrel genomen, het publiek kon het altijd goed waarderen.
Café Schuttershof waar hij daarna enkele jaren achter de bar stond, was nu alweer een afgesloten periode en wonend in Hilvarenbeek, vond hij weer een nieuwe uitdaging door samen met Danielle een klein schattig snoepwinkeltje te runnen. Het paste bij de Bourgondiër William van Eekelen. Bij hem zat gezelligheid in de kleine dingen van het leven. Op zijn vijftigste stapte hij nog in een nieuw arbeids avontuur in een sector die hij daarvoor nog niet zo goed kende. Ook hier was het glas weer halfvol. Hij maakte ook een zoektocht door naar het levensgeluk, maar net op het moment dat hij dat weer gevonden had met zijn partner Danielle, ging het mis en overleed hij.
In het verleden werkte William ook nog bij de drukkerij van de Hilverbode, waardoor hij mee werkte aan de verspreiding van het nieuws in Hilvarenbeek en omgeving.
William laat samen met zijn partner Danielle, vier kinderen na.
Na het afscheid is hij te ruste gelegd op de Godesakker in Hilvarenbeek.