Wim Castelijns gaat weer voor ultieme plaatje
 
Januari 2010
 
 
 
Zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 tonen de leden van fotoclub AFC uit Reusel-De Mierden hun mooiste foto’s van het afgelopen jaar. De foto’s zijn verdeeld in categorieën, zoals portret, natuur, landschap, macro en architectuur. Onder het thema Reflectie werden er weer de nodige plaatjes geschoten en het publiek, waaronder ook bevriende fotografen, gaan er een waardering aan toekennen. Wim Castelijns uit Reusel kent de spanning van de fotowedstrijd, die hem het afgelopen jaar de winnende foto opleverde.
,,Ja, die twee spreeuwen leverden goud op,” blikt hij terug. ,,Ik had het zelf niet verwacht, maar het publiek kijkt soms toch net met andere ogen als ik zelf doe.”
Ook dit jaar speurde hij weer naar mooie momenten in de natuur, waar duidelijk zijn fotohart ligt. Dagen achtereen was hij al voor de zon op kwam met zijn camera op pad. Het leverde hem zeven foto’s op die hij dit jaar weer exposeert, maar hij vermoed dat de ultieme foto er bij hem dit jaar niet tussen zit. ,,Ik was met name op zoek naar baltsende vogels en vechtende hazen, maar trof ze niet. De meeste foto’s schoot ik vanuit de foto hut die ik samen met enkele andere natuurfotografen deel.”
Amateur Foto Club Reusel is een vereniging met amateurfotografen uit Reusel en omgeving die elkaars werk bespreken en samen uitstapjes maken om te fotograferen.  Door hun Kennis te delen willen ze niet alleen hun kunde uitbreiden, maar ook de beleving van hun hobby vergroten.
De expositie in Cultureel Centrum de Kei is op zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis