VV Hoogeloon koestert zijn coryfeeën

 ED januari 2015

 

Hoogeloon – Met het erelidmaatschap voor Wim Wouters (68) en Wim Claassen (62) steeg het aantal ereleden van voetbal vereniging Hoogeloon naar zeven. Bij de nieuwjaarsreceptie werden beide duizendpoten in het zonnetje gezet.

Wim Wouters vierde tegelijk dat hij zestig jaar lid is van de vereniging.

“Ik was acht jaar oud en Hoogeloon kende nog geen jeugdvoetbal,” blikt wouters terug. “Met wat andere jongens uit het dorp vormden we het eerste jeugdelftal. Het voetbal ging me goed af, waardoor ik al op mijn vijftiende debuteerde in het eerste team. Aan de lijn werd geroepen ‘hedde oew broek wel dicht gebonden?’ Een jaar later kreeg ik een geldkistje met honderd gulden in mijn handen geduwd met de vraag of ik er een jeugdafdeling van op kon zetten. Ik pakte de uitdaging op, was zelf achttien jaar jeugdvoorzitter en zag het aantal jeugdelftallen stijgen naar dertien nu.”

Het verhaal van Wim Claassen begint enkele jaren later, hij werd gevraagd door Wim Wouters.

“Ik was elf jaar en Wim kwam bij ons achterom. Ze moesten die zaterdag voetballen en kwamen er eentje tekort. Ik kon meedoen en een week later was ik ook gewoon lid, om dat voor altijd te blijven.”

Claassen vervulde tal van functies en was twaalf jaar secretaris van de club, wat hij als een hoogtepunt beschouwd. “Elke maandag moest ik een rapport naar de KNVB schrijven over alle overtredingen die plaats gevonden had. Tegenwoordig sturen de scheidsrechters een code door, maar in de jaren tachtig was dat nog handwerk voor de secretaris.”

Claassen voetbalde actief tot zijn 51-ste en is nu net als Wouters lid van de klankbordgroep van VV Hoogeloon. Het eerste elftal goed mee in de vierde klasse en de mannen zijn trots op de club.

“Het is een stabiele vereniging waar op zijn tijd de mouwen opgerold worden,” zegt Wouters. ”We organiseerden uitwisselingen met buitenlandse clubs, jeugdkampen en een benjamin competitie. In de toekomst willen we graag iets opzetten voor de Kempische talenten, om hun kansen beter te benutten. Dat zou perfect vanuit Hoogeloon kunnen, want het ligt centraal in De Kempen.” Op en rond de sportaccommodatie van Hoogeloon herinneren tal van zaken aan de jarenlange inzet van de twee Wimmen. De penalty bokaal die wouters in 1980 opzette is nog een jaarlijks hoogtepunt voor de hele jeugdafdeling, maar niet te vergeten ook de prachtige accommodatie met daarin een grote kantine die er kwam nadat de vorige afbrandde. De brand was op het moment dat Claassen net aangetreden was als secretaris, waardoor de nieuwbouw zijn eerste grote klus was.

Met trots kijken beiden terug op hun betrokkenheid bij de club. Deze betrokkenheid loopt nog steeds door. Eenmaal besmet met het Hoogeloon-virus gaat dit nooit meer over.

Op de foto:  L Wim Claassen en R Wim Wouters