Wim Lavrijsen brengt kunstboek uit

In Oorsprong Verbonden over kunst Reusel-De Mierden
ED 2008
 
Zaterdag 20 oktober 2007 zag een uniek boek het levenslicht. Het is een kunstboek met daarin het leven en het werk van een vijftiental kunstenaars beschreven. De kunstenaars hebben of hadden allen een band met Reusel-De Mierden en binnenkort exposeren zij ook met hun kunst in deze gemeente.
Door de kunstenaars en hun werk te beschrijven ontstaat er een gevarieerd beeld van de kunst in een kleine gemeente. Van kunstenaars uit lang vervlogen tijden, zoals de schilder Arie Zwart die ooit met zijn woonwagen door Lage Mierde trok. Maar ook hedendaagse talenten, zoals Hulselse Marieke Peeters. Met fotografie als basis werkt ze met zeefdruk op verschillende materialen. Voor de tentoonstelling maakte Marieke een speciale serie van vrouwenfiguren.
Hedendaagse kunstenaars ook zoals Lage Mierdenaar Ger Stallenberg die zowel dit jaar als vorig jaar genomineerd was tot Kunstenaar van Nederland.
Maar kunst is niet enkel het schilderen, het kan ook gaan om beeldhouwen en wat al niet meer. Zo is de Reuselse Tony van der Vorst ook in Lavrijsens boek aan het woord. Zij is al meer dan 25 jaar aan een stuk de persoonlijke docente van Koningin Beatrix.
Het boek van Lavrijsen is tijdens de tentoonstelling <I>In Oorsprong Verbonden<I> verkrijgbaar voor 22,50. De expositie vindt plaats in het voormalige gemeentehuis aan de Groeneweg 1 in Reusel.
 
foto:Wim Lavrijsen brengt dit weekend zijn kunstboek uit
HW 2007