Winst in regiocompetitie marathon

4 januari 2014

In een winter die uitblinkt in niet-winterse temperaturen nam ik deel aan de marathon-cyclus voor niet-licentiehouders. In wedstrijden over 40 rondjes in Eindhoven, Breda en Tilburg werd de wedstrijdspanning opgezocht.

Na een tweede plek in Eindhoven en winst in Breda stonden de bloemen klaar in Tilburg bij de derde en laatste wedstrijd. Maar dan zou ik wel in de buurt van de concurrenten moeten finishen. Berekenend rijden dus.

 foto: de start in Tilburg

Na een rustig begin demareerde Gerard Broers al na vijf ronden. Sjoof Willems ging mee en ik kon meteen aansluiten: een droomscenario tekende zich af, ontsnapt met mijn twee grootste concurrenten bij me. In de eerste docht van de volgende rounde klapte ik onderuit. Er zat een groot gat in het ijs, ik had het totaal niet gezien.

Het peloton denderde langs en terwijl ik opkrabbelde was er een gat van 100 meter.

Ploeggenoot Maarten vd Pas zag het gebeuren en wachtte me op om samen het peloton weer bij te halen. In zo'n vijf rondjes zaten we er weer bij maar het kostte wel kruim.

De wedstrijd boemelde verder, met enkele ontsnappingen en veel trekken en duwen om de beste positie. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde reed ik naar voren maar ik twijfelde om door te trekken. Een sprint van 800 meter van kop af: dat is een groot risico. 500 meter voor de finish ging de kopgroep helemaal los. Ik kon niet anders dan twee keer een buitenbocht rijden. Met een snelle laatste ronde (32.8) finishte ik als vijfde.

 foto: sprintend naar de finish

 Het hoogste podium, de zege is binnen..

Nu enkele weken rust en dan naar de alternatieve elfstedentocht op het Runnmeer in Zweden (12 febr 2014)

Seizoen:2013-2014 
 
Eindhoven 2-11
Breda 7-12
Tilburg 4-12 47 7
1 2 3
Categorie: Gewestelijk Recreanten Competitie t/m 4-1-2014
 
1 Harrie Wenting  40,1
2 Sjoof Willems    36
3 Gerard Broers    30,2
4 Joris Ottschytsch 28
5 Arjan Bosgra        27
6Peter Emons          25
7 Marcel Dijkstra     24
10 Jos Denissen
17 Maarten van de Pas 5