Yvonne Panjoel kijkt vooruit naar finales

 ED maart 2012

 

Reusel – In januari van dit jaar ontving ze de vrijwilligerspenning van de gemeente Reusel-De Mierden, de dag daarna stond ze al weer op het korfbalveld. Voor Reuselse Yvonne Panjoel (30) is korfbal meer dan een spelletje rond de korf. De komende weken organiseert ze met ‘haar’ Rosolo diverse finales en is er extra drukte omdat het vaandelteam van de club nog in de race is voor het NK.

“Ik korfbal al van jongsaf, ergens rond mijn zevende begonnen,” zegt de koontjesrode Yvonne. In het dagelijkse leven werkt ze op een basisschool waar ze de jeugd het een en ander bij wil brengen. “Het is mijn belangrijkste drive: de jongeren volgen die zich ontwikkelen. Het sporten is een mooi middel om de jeugd te motiveren.”
Maar een blik in haar agenda laat zien dat het nog veel meer is dan motiveren alleen. Bijna elke dag is gevuld met Rosolo. Van de bestuurs- en bondsvergaderingen aan het begin van de week, het trainen van de D2 en zelf meetrainen met het midweekteam. In het weekend volgt ze vrijwel alle teams bij de wedstrijden die gespeeld worden. Tussendoor komt er nog veel op haar pad als wedstrijdsecretaresse en secretaris van de club.

 

“We zijn nu bezig met het staartje van de zaalcompetities,” zegt ze met een blik op het speelveld waar de B 1 op dat moment een wedstrijd speelt. “Het is kicken als de tribunes vol zitten.”

Op 16 maart organiseert Rosolo het NK voor de B en C junioren. De thuisclub speelt in alle klassen nog voor de prijzen. “Dat maakt het extra leuk,” kijkt ze vooruit. De junioren-A spelen op diezelfde als toetje nog hun kruisfinale voor de NK-finale, waarvan de apotheose later in Eindhoven plaats vindt. Op vrijdag 22 maart is Rosolo ook de organiserende club bij de finale van de reserve topklasse (de tweede teams van de topclubs).

“Het zou wel een kroon op het werk zijn als we met het eerste team weer eens de zaalfinale in Eidhoven halen,” kijkt Yvonne vooruit. “Het is jaren geleden dat Rosolo op de hoogste trede stond maar met de huidige generatie van het eerste team zou het zo weer kunnen.”

Rosolo. In Reusel voetballen de jongens, meisjes gaan voornamelijk korfballen. De club heeft zo’n 350 leden en draait op alle fronten mee in de top van het meisjes- en dameskorfbal. Maar er is slechts een wedstrijdsecretaris en die zit bij alle finales weer op het puntje van haar stoel.