Zilveren jubilarissen basisschool Lage Mierde
'Kerkbezoek was voorwaarde voor aanstelling.'
Thieu van der Heyden 25 jaar op de basisschool in Lage Mierde.
ED 2000
De leerlingen van basisschool d'n Opstap in Lage Mierde hadden een bijzondere reden om een feestje te vieren. Maar liefst twee van hun leerkrachten zijn 25 jaar aan hun school verbonden en dat laten de kinderen niet ongemerkt voorbij gaan. In het geheim vonden er voorbereidingen plaats en in stilte werd er gerepeteerd: wat er gebeurt moet wel een verrassing blijven.
"Ach ze doen maar, ik zie wel wat er van komt". Een op het eerste oog nonchalante opmerking van Thieu van der Heyden maar al snel wordt duidelijk dat hij razend nieuwsgierig is wat de school gaat ondernemen. In de 25 jaar dat Hulselnaar aan de basisschool in Lage Mierde stond ontging hem weinig wat er op die school gebeurde. Behalve de kleuters heeft hij in alle groepen lesgegeven en ook na schooltijd kwamen de kinderen uit Lage Mierde meester Thieu tegen. "Dat klopt,” bevestigd de 47-jarige meester. “Toen ik begon was ik betrokken bij de oprichting van het jeugdvakantiewerk Lage Mierde, dat nu dus ook haar zilveren jubileum viert."
Tot op de dag van vandaag is hij ook bij die activiteiten betrokken maar de meest bijzondere ervaringen had van der Heyden bij zijn sollicitatie op de school. "Ik was 22 jaar en net van de Pabo af. s Middags had ik nog een sollicitatie lopen in Diessen maar op die zaterdag voormiddag had ik een gesprek in Lage Mierde. Het leek wel een audientie toen ik bij de pastoor op de pastorie binnen kwam. Hij was voorzitter van het kerk- en school bestuur en ook de rest van de notabelen waren er aanwezig. Bij de Hulselse pastoor was al geïnformeerd naar mijn kerkbezoek zegt de onderwijzer die later zelf bestuurder werd van de parochie waar hij woont. Inhoudelijk stelde de sollicitatie verder weinig voor en Thieu kon meteen beginnen aan zijn loopbaan.
HW 2000