Zusjes Tuns kijken over de grenzen van Reusel heen

 Februari 2016

 

Reusel - Op woensdag 24 februari openen de zussen Judith (39) en Jeske (38) Tuns het nieuwe onderkomen van hun winkel aan de Markt in Reusel.

Waar elders schoenenzaken en winkelwarenhuizen sluiten, gaan zij in één stap van 80 naar over de 200 vierkante meter. De nieuwe zaak is in hetzelfde winkelblok als waar ze eerder ook zaten met TUNSenzo.

Met de blos nog op de wangen van hun inkoop-bezoek aan Milaan, zitten ze tussen de verhuisdozen. Een hele voorraad aan schoenen en winkelinventaris die klaar staat om de hoek om te gaan, naar het nieuwe pand.

Wie acht jaar terug aan verpleegster Jeske en kapster Judth Tuns had voorspeld dat ze tot in Milaan hun inkopen zouden doen voor een bijzondere schoenenzaak, had alleen ongeloof ontmoet. Dat ze binnen acht jaar niet alleen Reusel veroverden, maar ook de Kempen en zelfs ver daarbuiten? Niemand zou het geloofd hebben. Zijzelf al evenmin.

"Het voelt nog steeds als één groot avontuur," zegt Judith enthousiast. Acht jaar terug was Jeske net bevallen en op kraambezoek vertelde ik dat ik een switch wilde maken. Jeske reageerde meteen: dan doe ik mee."

"Vanaf toen ging de trein rollen," vult Jeske aan. Een schoenenzaak moest het worden, Reusel leek ons ideaal omdat er daar nog ruimte in was. We wilden wel meteen onderscheidend zijn. Maar ja, hoe doe je dat?"

Judith: "we zochten een collectie bij elkaar met zowel betaalbare als exclusieve schoenen. Daarnaast besteedden we veel aandacht aan de sfeer in de winkel. Dat bleek een goede keuze. We konden vanaf de start laagdrempelig zijn. We merkten meteen dat mensen die over de vloer kwamen, vaker terugkwamen. Het mooie was dat de mensen ook van steeds verder weg ons wisten te vinden. Inmiddels hebben we vast klanten tot in Leuven (B) en in Den Bosch."

Judith: “wij leggen voor onszelf de lat hoog qua compleetheid en exclusiviteit. Veel zaken kopen een deel in van een ontwerper in, zoals van Nero Jardini. Wij kopen de hele collectie in. Daarnaast hebben we ook een eigen ontwerp dat specifiek voor ons in Spanje geproduceerd wordt. Het gevolg is dat vakbladen nu de deur platlopen om een artikel te mogen schrijven en dat onze klanten weten dat ze bij ons dingen tegen komen die geen andere zaak in Nederland heeft”.

Als op 24 februari de nieuwe zaak open gaat staat er opnieuw TUNSenzo op de ramen. Alle vrouwen tussen 16 en 100 jaar kunnen er terecht en voor de andere winkels in Reusel zien de zussen weer meer perspectief door de groeiende toeloop bij hen. "Er mogen hier nog wel meer kleine ondernemers bijkomen, om het geheel levendiger te maken," zegt Judith.

Het goede voorbeeld heeft ze samen met haar zus al gegeven.