Zwembad Bladel blijft open
 
December 2019
 
 
 
Zwembad De Smachtenbocht in Bladel blijft in januari gewoon open, nu Optisport de uitvoering van het beheer gaat doen. De eigenaren van Smachtenbocht BV hebben een constructie opgezet, waarbij ze naast eigenaar ook zelf uitbater zijn. De kennis en expertise om uitvoering te geven aan het beheer, lenen ze in van Optisport.
Ronald Vereijken, de woordvoerder van de eigenaren, is blij dat het op de valreep nog gelukt is om op deze manier het bad open te houden.
,,We hebben er alles aan gedaan om een constructie te vinden om het open te houden,” zegt hij. ,,Het mag duidelijk zijn dat de huidige opzet een korte termijn oplossing is, voor de langere termijn zijn we nog in gesprek met Optisport en de gemeente.” Op de opties en mogelijkheden die daar nog uit voort kunnen vloeien, wil hij nu nog niet ingaan.
,,Doordat het bad open blijft, kunnen kinderen hun zwemlessen gewoon vervolgen”, zegt hij. ,,Het huidige personeel, dat tot nu toe in dienst was van Hydrasport, kan er blijven werken, maar dan in dienst van Optisport”.
Hydrasport, die jaren voor de uitbating zorgde, stopt er mee omdat de onderneming ophoud te bestaan. Andere sportvoorzieningen, zoals het Sporthuis in Reusel, gingen al eerder in beheer over naar Optisport, alleen het Bladelse zwembad was daarin  een uitzondering. Omdat de gesprekken tussen de eigenaren en de gemeente Bladel meer tijd vergden, dreigde er leegloop onder de gebruikers en personeel. Met de huidige ontwikkelingen kan het personeel gewoon blijven en kunnen leerlingen die er op zwemles zijn hun diploma gewoon behalen. Omdat de eigenaren van Smagtenbocht ervan uitgaan dat ook de duurzame oplossing er komt, kunnen ook nieuwe leerlingen weer instromen.