Protesterende marktkooplui

Maart 2021

Sandra van den Berg vindt het niet meer te snappen dat ze niet op de markt mag staan met haar kraam
De marktkooplui met nonfood zijn het helemaal beu dat ze niet open mogen, ze demonstreerden in Reusel.
Terwijl hun collega’s met groenten, fruit, brood, noten en kaas gewoon hun producten verkopen, stonden elf marktkooplieden voor het gemeentehuis van Reusel om aandacht te vragen voor hun situatie. ,,Dit is echt van de gekke,” zegt Sandra van den Berg van de fietsonderdelen. Op 15 december kregen we bericht dat niet essentiële winkels moesten sluiten, maar de markten bleven open. Onze vreugde duurde precies één dag: toen kwam het bericht dat wij niet open mochten. Nu mogen niet essentiële winkels weer verkopen, maar wij nog niet, terwijl we gewoon in de open lucht staan. Even verderop worden bij de fietsenzaak de onderdelen wel verkocht, dat krijg ik niemand meer uitgelegd.”
Sandra zag al veel van haar collega’s noodgedwongen naar een ander beroep over stappen. ,,We krijgen alleen maar positieve reacties, ook het publiek snapt dit niet meer,” zegt ze.
,,Ook wij begrijpen hun standpunt,” zegt Marktmeester Mark Jansen van Reusel-De Mierden. ,,Helaas hebben wij hier niets in te bepalen, maar we begrijpen hen wel.”