Astrid Moeskops wil iedereen op de fiets krijgen
Actie wensambulance in Beekse bossen

December 2020


Een doel in je leven en de drive om iets te ondernemen om dat doel te bereiken. Toen Astrid Moeskops (48, wonende in Bladel) de vader van een vriendin kort voor zijn overlijden gebruik zag maken van de wensambulance nam ze een besluit: daar wil ik me ook voor inzetten. Komend weekend, zowel zaterdag 12 als zondag 13 december, kan iedereen zich aanmelden voor een gps-mountainbiketocht die plaats vindt in de bossen van Gorp en Rovert in Hilvarenbeek.
“Ik ben al enkele jaren besmet met het mountainbike-virus en ben lid van de club die al meer dan twintig jaar de tocht van Scherpenheuvel naar Hapert organiseert. Toen 2 jaar geleden een stel bekenaren de Vrijthoftocht op de kalender zette twijfelde ik ook geen moment: aan zo’n mooi doel (het KWF) wilde ik ook graag mijn prestatie verbinden. Het werd een feest van 150 kilometer lang, dat op het Beekse Vrijthof met de afterparty nog even doorging!
Nu ikzelf een doel gesteld heb, hoop ik dat de bikers me niet alleen laten staan en dat ze zich aanmelden. Dat kunnen ze doen door mij een appje te sturen op mijn mobiele nummer: 06-23743990. Dat aanmelden kan tot en met 10 december. Daarna krijgt iedereen via zijn nummer een tikkie en op 11 december de GPS route, ze kunnen daarbij nog kiezen tussen 45 en 60 kilometer. Dat is dan exclusief de afstand die je nog rijdt vanuit je thuisadres.”
Bij het aanmelden moeten de deelnemers aangeven voor welk van de twee afstanden ze zich inschrijven en welk (vrij) bedrag ze daarvoor over hebben; (minimaal 5,-- euro) het is ook mogelijk om alleen te doneren als je zelf niet kunt fietsen.
Astrid zelf over de tocht: “Ik heb zelf de route al meerdere keren verkend en het voert langs diverse mooie plekjes. Van de heuveltjes nabij de trimbaan aan het Groot Loo, tot stukjes langs riviertje De Lei. Op dit moment zijn er voor de MTB’ers maar erg weinig tochten, deze kan ik corona-proof organiseren omdat iedereen verdeeld over twee dagen zijn eigen moment en starttijd kan kiezen. Hierdoor rijden de deelnemers gespreid en niet te dicht op elkaar. Het spreekt voor zich dat iedere deelnemer te allen tijde voldoende afstand van anderen moet houden en als er al ingehaald wordt, dat alleen op de bredere bospaden te doen.”
Als alles naar wens verloopt hoopt Astrid op 19 december een cheque van 2000 euro te overhandigen aan Wensambulancebrabant.
“Ik weet uit eigen waarneming dat ze goede dingen doen met dit geld,” legt ze uit. “Het is een organisatie die geheel draait op giften en vrijwilligers. Als je dan bedenkt dat iedereen wel eens in een situatie kan komen dat je gebruik van de wensambulance mag maken, dan weet je hoe dichtbij het kan komen. Omdat elke euro rechtstreeks naar dit doel gaat, is elke euro die ingebracht wordt ook goed besteed.”
Maar behalve de bijdrage voor de wensambulance is Astrid er ook van overtuigd dat de deelnemers een mooie tocht voor de wielen krijgen.
“Ik heb nu het initiatief genomen om dit te organiseren, mar daag daarmee ook anderen uit om voor dit doel zelf een gps tocht op te zetten. Als we dit door kunnen geven kan het een mooi resultaat geven.”