Geen kind meer zonder cadeau in de decembermaand
Lisanne de Laat richt De Vrolijke Vreugd op.

April 2020


Je bent zeventien jaar en je denkt na over het leven. Je komt kinderen tegen die het goed hebben en die genieten van de mooie dingen om hen heen. Maar je komt ook kinderen tegen die het minder goed hebben. Waar de ouders elk dubbeltje om moeten draaien en waar de mand met sinterklaas en kerst leeg blijft. Speciaal voor deze kinderen richtte Lisanne de Laat uit Hooge Mierde Stichting De Vrolijke Vreugde op.
Heel haar zolder ligt vol met knuffels en ander speelgoed en ook elders heeft ze al een ruimte gevuld. De spullen liggen te wachten tot sinterklaas en kerst van dit jaar, want dan wil ze met de door haar opgerichte stichting De Vrolijke Vreugde kinderen verrassen die het wat minder breed hebben. ,,Als de kinderen blij zijn ben ik zelf ook blij,” de Hooge Mierdse.
Ze wilde altijd al iets met en voor kinderen doen, maar de opleiding tot klasse assistent gaf haar nog niet alle voldoening, daarom richtte ze afgelopen jaar de stichting Vrolijke Vreugde op. Ze deed dat vooral op eigen houtje, enkel met de digitale media had ze wat ondersteuning en haar ouders volgen vol belangstelling wat ze onderneemt en ondersteunen waar ze kunnen.
“Ik zie vaak kinderen die weinig hebben en daardoor vreugde missen,” zegt ze. ,,Ikzelf heb nergens over te klagen, daarom wil ik me inzetten voor anderen.”  
Lisanne paste al vanaf haar twaalfde op meerdere plekken op kinderen en ze voelt zich daarbij helemaal happy. Het was dan ook geen verrassing dat haar beroepskeuze ook die kant uit ging: als klasse assistent hoopt ze in het onderwijs wat te gaan betekenen.
is. “Kinderen zijn leuk, kinderen zijn spontaan, maar helaas is er ook veel verdriet. Als ouders het niet breed hebben, kunnen de kinderen daar niets aan doen, maar zij merken de gevolgen wel. Daarom wil ik ze helpen in de meest donkere dagen van het jaar. Als alle kinderen cadeautjes uitpakken zorg ik er voor dat er voor hen ook wat klaar ligt.”
Tot nu toe ging de tam tam in Hooge Mierde via facebook en mond-op-mond reclame. Het leverde haar al veel giften op, van zowel particulieren als bedrijven, in eerste instantie in de Kempen, maar inmiddels al uit heel Brabant! Hierdoor staat de hele zolder bij hen in huis al vol met spullen voor komende december. “Ik probeer steeds zo’n vijf of zes verrassingen in een pakketje te doen,” legt ze uit. “Veel knuffels, maar ook schrijfspulletjes en wat al niet meer, ik probeer ook rekening te houden met de leeftijd van het kind. Het hoeft niet groot en duur te zijn, als het maar voor een lach op de gezichten van de kinderen zorgt.”
Wie de actie van Lisanne wil steunen door geld of goederen te schenken, kan dat doen via een aanmelding op haar website: www.stichtingdevrolijkevreugde.nl. Ze neemt dan zelf met de aanbieders contact op om spulletjes op te halen of ze te laten bezorgen.