Team Bike2fight in actie
Bijzondere tonpraters-benefietavond

April 2024

Het team van Bike2fight uit Diessen en omgeving

Op 21 april  vanaf 16.00 uur vindt er een bijzonder tonpratersgala plaats in De Berghegge, een vakantieboerderij in het buitengebied van Haghorst. Vijf toppers-in-de-ton zullen voor een select gezelschap van 200 toeschouwers het beste van zichzelf laten zien. Diegenen die erbij willen zijn moeten snel zijn want er zijn maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Iedereen die een kaartje koopt steunt daarmee ook het team Bike2fight dat op 5 en 6 juni deelneemt aan Alpe D'Huzes en alpe D’huzus.
De strijd tegen kanker is een niet aflatende strijd die (gelukkig) wel succes oplevert. Het onderzoek dat vaak vanuit Universiteitsziekenhuizen plaats vindt, heeft er al voor gezorgd dat velen nog een stukje extra leven kregen, daar waar dat voorheen geëindigd zou zijn. Dat Alpe D'Huzes en het zusje Alpe D’Huzus dat een dag eerder plaats vindt, vaste waarden zijn in de fondsverwerving voor dat onderzoek, is inmiddels algemeen bekend. Ook dat er vanuit Diessen een belangrijke bijdrage wordt geleverd is al enkele jaren een vaste waarde.
Zo heeft Diessense Jelte Mulders (13 jaar) zich voorgenomen om zijn drie beklimmingen van vorig jaar te overtreffen, dit jaar wil hij maar liefst viermaal de 13 kilometer lange beklimming op de fiets maken. Maar voor Ingrid en Corné Reijrink en Jurgen Mulders, begint de beproeving al enkele dagen voor het evenement dat op 5 en 6 juni plaats vindt. Zij gaan met drieën op de fiets naar de Alpen, om daar aansluitend op 5 juni aan de Alpe D’Huzus mee te doen. Ze willen de ruim duizend kilometer in zeven dagen tijd afleggen, wat neerkomt op afstanden boven de 120 kilometer per dag. Ze hopen dat ze  dan nog  wel voldoende energie over hebben om op 5 juni nog met de anderen omhoog naar de top van de Alp te gaan. Voor Rafke en Chantal Heuvelmans ligt de uitdaging vooral op de flank van de Alp als ze op 5 juni samen omhoog  gaan. Moeder en dochter weten dat vooruitgaan de enige optie is omdat er nog nooit een einde kwam aan de knokpartij die Chantal voert tegen de ziekte  die haar trof: kanker. Dat haar dochter haar steunt in haar actie en haar strijd, voelt goed en vertrouwd. Voor Rafke is de beklimming dan ook de ultieme overwinning die ze kan en wil behalen. Maar voordat de sporters en survivors op 5 en 6 juni losgaan is er eerst nog die 21-ste april.
Yveke van Gerwen zal er als Suus Infuus nog vier andere top-tonpraters voorgaan. Het is dit jaar de enige bijdrage die ze aan Alpe D’huzes kan leveren omdat ze door een ski-ongeval beperkt is in haar beweging. Voor haar is het dus zaak om in de ton naar grote hoogte te stijgen en met al haar ervaring zal dat zeker lukken. De buut met het typetje Suus Infuus schreef ze nog maar dit jaar, maar de reacties van het publiek waren al lovend. Lovend was ook jury en publiek over Erik Mulder die als De kiloknaller eerder dit jaar Brabants kampioen werd. Hij gaat Job Fuchs vooraf die als Willeke de Kastelein uit zal pakken. Uitpakken zal ook Knegselnaar Hans Keeris doen met zijn typetje De Geheelonthouder. Hij werd vorig jaar de Brabants kampioen en heeft in enkele jaren tijd al een mooie reputatie opgebouwd. Met Ton van Osch als De skileraar wordt de benefietavond afgesloten. Voor elke toeschouwer staat er een consumptie en een portie streetfood klaar. Aan presentator van de avond Leon van Bijsterveld de taak om alles aan elkaar te praten. Het team van Bike2fight is onderdeel van Big Challenge, de grotere groep die al jaren present is op Alpe D’huzes en D'Huzus en ze gaan dit jaar van start onder de slogan One team one dream.
Jelte Mulders organiseert op 18 april nog een sponsorloop op zijn school het Millhill college. klasgenoten en andere scholieren kunnen daar maximaal 14 kilometer lopen.
Aanmelden voor een kaartje op 21 april kan via een mail naar bike2fightcancer@gmail.com