Nieuwe generatie wordt klaargestoomd
Jos Verhagen maakte van De Wekker familiebedrijf

April 2023


Café Restaurant de Wekker is al veertig jaar lang een begrip in Reusel en ook de komende jaren kan dat zo blijven nu de volgende generatie klaar staat. Ad Verhagen, de zoon van Jos senior (72) voert al langer de scepter in de keuken van het restaurant, maar nu kleinzoon Jasper (16) in de laatste jaren van de hotelschool zit schijnt de zon in dit stukje Reusel.
,,Ik was er een van de Klok aan de Belgische zijde van Reusel en de horeca was in mijn jeugd niet de eerste keus," blikt Jos Verhagen terug. Maar ondanks dat het zijn tweede keus was is hij dit jaar veertig jaar het gezicht van De Wekker.
,,Toen mijn zus Joke thuis de Klok overnam ging ik werken in de landbouw en mechanisatie. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op mijn 32-ste kon ik starten in café Linde bij de inkom aan de Bladelse kant van Reusel. In de volksmond werd dit al de Wekker genoemd, het kleine broertje van De Klok, daarom doopten we de horeca maar gelijk om tot die naam: De Wekker. Het had het predicaat hotel-café, maar wij maakten er meteen café-restaurant van. We wisten ook al meteen een aantal verenigingen binnen te halen, zoals de biljarters en de handboogschutters, dat bracht al meteen sfeer en gezelligheid."
Jos begon heel energiek aan zijn nieuwe uitdaging, hij deed dat samen met zijn toenmalige echtgenote Corrie. Maar zo n tien jaar na hun start maakte hij het meest zwarte scenario mee want zij overleed onverwacht op 41-jarige leeftiid.
,,Ja, dan staat de wereld even stil," blikt hij terug. ,,Alle kinderen nog thuis en werk voor twee, maar ik moest alleen verder. Gelukkig kreeg ik veel steun van familie, vooral de familie van Corrie stond dag en nacht voor mij klaar."
Jos ging verder op de ingeslagen weg om hun droom waar te maken. Het café - restaurant werd enkele keren aangepast, zo kwam er een grote feestzaal bij waar nu partijen tot 500 personen plaats vinden. Na de terugloop in het café door het openen van tal van sportkantines kwam het restaurant meer op de voorgrond, daar doet zoon Ad nu zijn voordeel mee.
,,Ik ben blij als we De Wekker binnen de familie voort kunnen zetten," zegt Jos.
Hij zelf heeft met Evelien de liefde en het geluk weer teruggevonden en hij weet van zichzelf dat helemaal stilzitten er nog niet in zit. ,,We lopen tegen het personele probleem aan waardoor we op dit moment wel erg veel zelf doen," stelt hij vast. ,,Maar werken in de horeca blijft altijd een feestje en dat vieren wij graag samen met onze klanten. Op dit moment kunnen de klanten het feestje meevieren met een zesgangenmenu voor een feestelijke prijs. Daarnaast zijn er vijf zomerconcerten gepland. 
In de beginjaren van De Wekker was er achter het café een grote speeltuin en liep er een koe en een paard in de wei. Die ruimte wordt nu deels ingenomen door de feestzaal, maar er is ook nog ruimte om er een podium te bouwen. Daar vinden de komende zomermaanden de tuinconcerten plaats, elke eerste zondag van de maand (niet in aug, die wordt naar voren gehaald naar eind juli). Er treden telkens andere bands op, maar die van Joris Linsen met Caramba op 4 juni springt er wel uit. De concerten zijn gratis toegankelijk.