Spartelvijver kan alsnog feestje gaan vieren

September 2020

Rob Scheepers kan zijn koffers pakken en de muzikanten van Pater Moeskroen kunnen googlemaps raadplegen waar Hooge Mierde ligt.
Dit jaar viert zwemvijver De Spartelvijver het gouden jubileum, maar het duurde lang tot er groen licht kwam om het beoogde feestje, dat dit weekend gepland staat, ook te kunnen vieren. Voor uitbater Frank Schellekens was het billenknijpen of hij zijn artiesten op het laatste moment af moest bellen, of dat hij vol aan de bak moest om het podium op het water op te bouwen. Het wordt het laatste!
,,Pfff, dat was wel even spannend,” zucht hij op dinsdagmiddag, slechts drie dagen voor de aftrap van het beoogde feestje. Met Rob Scheepers en Braboneger Steven Brunswijk op de rol voor vrijdag, heeft hij nog maar weinig voorbereidingstijd. ,,Het verlenen van de vergunning werd telkens vooruit geschoven,” legt hij uit. ,,Uiteindelijk stond er afgelopen dinsdag een overleg bij de gemeente, maar het duurde tot laat in de middag tot ik iets hoorde. Toen ik het groene licht kreeg dat de vergunning verleend wordt en dat ik door kan gaan, zijn we meteen losgegaan met de voorbereiding.”
Voor het feestje waar hij zijn gasten op wil trakteren, heeft hij het plan al helemaal gereed. Er komt een podium op het zwemwater van De Spartelvijver, met de tafels en stoelen in het zand voor het publiek. ,,We kunnen het ruim opzetten, al hebben we wel een beperking  met het aantal toeschouwers,” legt Schellekens uit. ,,Dat worden er maximaal 250 per avond.”
Programma:
Vrijdag 4 september vanaf 19.30 uur:
Sem van den Borne presenteert de avond van de lach met Rob Scheepers en Steven Brunswijk.
Zaterdag 5 september vanaf 19.30 uur:
Pater Moeskroen met Strings and Drinks in het voorprogramma.
Zondag 6 september vanaf 11.00 uur:
Kindermiddag met een circus workshop en Zotte Lotte.
De bezoekers kunnen tafels reserveren voor twee of vier personen en ij de entree staan de specifieke Corona-voorzorgsmaatregelen aangegeven. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de website spartelvijver.nl