Nieuw concept in Reuselse stapstraat
The Vintage opvolger van Palmboom en La Gare

februari 2024

Café-restaurant La Gare ging vorig jaar over in andere handen, nu is er ook duidelijkheid over de toekomst van het horecapand dat in een vorig leven ook nog een hotelfunctie had. Komende zomer gaat het opnieuw open onder de naam The Vintage.
De lijnbussen rijden af en aan langs de horecazaak aan de Wilhelminalaan in Reusel. Het is de plek waar een eeuw geleden nog de tram reed, de naam La Gare was daar nog een verwijzing naar. Maar na de verkoop afgelopen zomer was het gissen wat de nieuwe naam, maar ook de nieuwe bestemming  en zelfs wie de nieuwe uitbater zou worden van het horecapand aan de stapstraat in Reusel.  Met Marieke van Loon aan het roer krijgt de zaak weer nieuw elan.
Het pand staat prominent aan het begin van de Stapstraat in de Reuselse Wilhelminalaan. Daar wisselde eerder dit jaar ook al hotel/café Het Centrum van eigenaar.
,,Wij willen in The Vintage  vooral de gezelligheid van vroeger in een nieuw jasje steken,” zegt Marieke die de zaak met haar team uit gaat baten. Aan de markt in Reusel runt ze al foodcafé- en conceptstore XTRA-SOCIAL en ze heeft daarnaast nog ideeën voor tien.  Ze heeft haar nieuwe team vrijwel rond en nam daar ook de ervaring mee vanuit het eerdere La Gare.  
,,De bezoeker mag na de metamorfose die nu plaats vindt,  straks terecht komen in een mix van  café, grill en lounge waarbij gezelligheid en chique hand in hand gaan,” legt ze uit.
,,De start om een tweede zaak te gaan runnen ontstond uit de behoefte die ik signaleerde naar een gezellig bruin café in Reusel.  De naam The Vintage verwijst naar oud, maar wel chique ,ofwel in een nieuw jasje. Het moet een plek worden waar iedereen kan komen, waar je gezellig met elkaar kunt buurten en waar je tegelijk een lekker hapje kunt eten. Er komt op de begane grond een centrale bar waar gezellig geborreld en gegeten kan worden. Ook de eerste verdieping gaat weer open, daar voert de lounge de boventoon. Daar wordt geen maaltijd geserveerd, maar kan iedereen ongestoord genieten van de gezelligheid. Als de verbouwing naar wens verloopt hopen we rond aan het begin van de zomer van dit jaar open te gaan.”