Titel

Van Wiek Lagendijk tot de Wiekse kaas
Rik Lagendijk opent Nieuwe boerderijwinkel.

Februari 2021

Op donderdag 11 februari openen Rik en Joke Lagendijk aan de Westelbeersedijk 5 in Baarschot hun nieuwe boerderijwinkel. Op het bedrijf waar ze zelf de melk produceren, gaan ze naast diverse andere streekproducten, ook de kaas verkopen die van hun melk gemaakt wordt.
,,Hiermee is de cirkel rond,” zegt Rik Lagendijk. ,,Ruim honderd jaar terug begon mijn overgrootvader Wiek Lagendijk in de ontginning van de Toekomstweg aan een nieuwe uitdaging: een melkveebedrijf. De woeste grond werd ontgonnen door Zeeuwse mosselboeren en de Lagendijks kwamen vanuit Zuid-Holland. Ik ben nu al de vierde generatie hier en de naam Wiek werd een rode draad want het was ook de voornaam van mijn vader.”
Rik zette enkele jaren terug de vernieuwing in, toen nog aan de zijde van zijn vader. Een nieuwe ecologische stal aan de Toekomstweg werd het hart van het bedrijf, maar kort daarna overleed Wiek senior.
,,Toen wij de melk konden gaan leveren aan de Ruurhoeve in Hoogeloon, die er kaas van maakt, lag de naam Wieks al voor op mijn tong. Nu zijn veel van de producten in de nieuwe winkel van Wiekse melk voortgekomen. Van scharrelmelk tot de lekkere kaas en de romige yoghurt. Maar in ons nieuwe winkeltje komen ook de ingrediënten voor een volledige borrelplank, een lekker streekbiertje en meer van dat soort producten. De winkel-aan-de boerderij is op donderdag-vrijdag-zaterdag geopend van 9.00-18.00 uur (zaterdag 16.00 uur). Op donderdag bemand Joke de winkel en op vrijdag en zaterdag Rik. De bezoekers kunnen kennis maken met een ruim opgezette knusse winkel en vanuit het winkeltje zijn de klein kalfjes te zien. ,,De cirkel blijft rond want het blijft hier wel een boerderij,” zegt Rik met een lach.