Titel

Elk radertje in de bestrijding even belangrijk
Ruud de Groot draagt steentje bij

Februari 2021


In de huidige Coronacrisis en de strijd tegen het virus, zal Nederland elke denkbare kracht in moeten zetten. Van de beveiliger bij de testraat, de verpleegkundigen en doktersassistente bij het vaccineren tot de verzorgers in de verpleeghuizen. In Hooge Mierde woont Ruud de Groot, hij werkt bij Snijders in Tilburg, waar hij de specifieke vriezers afstelt waardoor ze tot minimaal tot zesentachtig graden kunnen vriezen.

,,Ik werk nu al meer dan dertig jaar bij Snijders in Tilburg,” begint Ruud zijn verhaal. ,,Snijders Labs is van oorsprong een echt familiebedrijf. Normaliter ben ik bezig met het vullen, inregelen en afstellen van specifieke koelkasten en ultra low vriezers. Het zijn apparaten die in ziekenhuizen en universiteiten specifieke bedrijven zoals farmacie gebruikt worden. Een klein deel van mijn taak is het vullen met exact de juiste hoeveelheden koudemiddel Dat wordt op de dag van vandaag met de computer gedoseerd en reken maar dat het precies komt.”
Daarna zorgt de juiste instellingen voor een stabiele temperatuurverdeling in de gehele vriezer.
Al maanden terug kwamen ook in Tilburg de geluiden door dat bij het bewaren van het Pfizer vaccin een grote vriescapaciteit nodig was. De vaccins moeten minstens bij -75 bewaard blijven, wat een capaciteit vraagt die normaal gesproken hier niet aanwezig is.
,,Een half jaar terug, toen er in Nederland nog niet eens over gesproken werd, waren wij de vrieskasten al aan het maken voor de Italiaanse en Duitse markt,” blikt hij terug. Vrij recent hebben we ook de Nederlandse opslag in Oss van kasten voorzien, nu maar hopen dat er ook vaccin komt om erin te bewaren.”
Als hij nu naar reportages op tv kijkt waarbij beelden van de vrieskasten langs komen, is hij toch wel een tikkeltje trots dat hij hieraan heeft mogen bijdragen.
,,Natuurlijk, het is het werk dat ik al jaren doe, maar toch. We hebben hier op dit bedrijf de expertise ontwikkeld en verfijnd om dit soort kasten te maken en dat ik eraan bij mag dragen voelt goed. Laten we nu maar hopen dat we dat virus er snel onder hebben want dat blijft toch het meest belangrijk.”