Wolf heeft ook landgoed De Utrecht ontdekt

Januari 2021

Paul Scheepens die de wolvensporen bij zijn huis ontdekte

Met nieuwe waarnemingen van pootafdrukken van een wolf is duidelijk dat ook landgoed De Utrecht tussen Lage Mierde en Hilvarenbeek tot het jachtgebied van deze predator behoort. Een inwoner van Esbeek zag de sporen in zijn paardenweide en waarschuwde een jachtopziener. Na opmeting van de sporen bevestigde die het vermoeden: hier was een wolf.
Paul Scheepens, die de wolvensporen achter een schuurtje bij zijn woning vond, is daar flink van geschrokken. ,,We hebben een veulen van acht maanden oud die vaak even alleen in de wei loopt,” zegt hij. ,,Die houden we nu maar wat meer binnen en ‘s nachts gaat de deur goed op slot.”
Harrie Breviers, rentmeester van Landgoed De Utrecht, bevestigd de waarneming van de sporen aan de Roovertsedijk in Esbeek. “Ik heb inmiddels ook de boswachter gesproken en volgens hem was dit overduidelijk een wolf,” zegt hij. ,,Dit zijn overigens niet de eerste waarnemingen in De Utrecht, want afgelopen zomer was het ook al enkele keren raak. We hebben daar toen weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar inmiddels kunnen we er niet meer omheen dat de wolf hier een vaste bezoeker lijkt te worden.”
Lees het hele verhaal op