‘Dromen zijn bedrog’, zong ooit iemand. Maar wat is een droom eigenlijk en wat gebeurd er? Waar komt deze onbestuurbare hersenactiviteit vandaan?
Ik probeer een tijd lang mijn dromen op te schrijven in de hoop er iets wijzer van te worden.


Met het konijn over het park

We zijn op vakantie en aangeland bij een park waar mooie huisjes staan. Het park is moeilijk te betreden doordat er veel trappen en waterpartijen zijn. De huisjes bekijken is er een attractie. We mogen starten om er rond te lopen en de huisjes bekijken, bij de receptie bieden ze aan om een dier mee te nemen want dat werkt erg goed zegt de juffrouw. ‘Oké’, zeg ik en ze komt met een groot konijn aan een riem aangezet. Ik neem de lijn in handen en het konijn begint meteen te lopen. Die schijnt de weg te kennen. Hij rent een lange stenen trap af en trekt mij met zich mee, ik heb moeite om te volgen. Onder aan de trap ligt een soort zwembad, de tegels er langs zijn nat. Het konijn loopt zo hard en trekt de lijn zo strak dat ik nog niet eens zelf hoef te lopen. Ik wordt zo meegetrokken. We slalommen langs hoeken en bochten en bereiken zo weer de volgende trap. Het konijn is er erg bedreven in om naar boven te rennen en trekt mij steeds mee. Ik merk dat het een aangename vorm van lopen is omdat het mij zo weinig energie kost. ‘Wil jij ook een keer?’ vraag ik aan Marian die er bij is. ‘Oké,  zegt ze en ze neemt de lijn over. Maar het gaat meteen niet goed, het ritme komt er niet goed in. Ze heeft waarschijnlijk net teveel angst en durft niet gewoon aan de lijn te hangen. Ik zie dat het haar veel energie kost. Op de laatste trap voor een huisje passeren we nog  een groep andere personen die blijkbaar dezelfde bestemming hebben dan wij.
Dan arriveren we bij een huisje, de deur is nog gesloten. Vanuit de andere groep, die ons inhalen, komt iemand met een sleutel aanlopen en ze opent de deur. Het ziet er prachtig uit van binnen.
‘Wie is nu de eigenaar van dit huisje?’  vraag ik
‘Die komt bij jullie uit de buurt,’ antwoord het meisje naast mij. Het is nog een jong iemand.
Ik ben dan toch benieuwd wie dat is, maar kom daar niet achter.
We lopen door het huisje, waar mooie kunst aan de muur hangt en kijken de ogen uit, het konijn wacht geduldig bij de ingang….


NB
Alles in deze droom kan ik op geen enkele manier duiden. Pure creatieve fantasie van het brein!