‘Dromen zijn bedrog’, zong ooit iemand. Maar wat is een droom eigenlijk en wat gebeurd er? Waar komt deze onbestuurbare hersenactiviteit vandaan?
Ik probeer een tijd lang mijn dromen op te schrijven in de hoop er iets wijzer van te worden.

Vergeten te melken

22 Februari 2020


Ik kom ineens tot het besef dat ik iets vergeten ben!
Midden in mijn droom slaat de paniek toe. Ik had afgesproken dat ik op de boerderij gisterenavond de koeien zou melken, maar om de een of andere reden ben ik dat totaal vergeten.
De zorg om de koeien en het melken is mij toevertrouwd, zoals dat wel vaker gebeurd. Ik ken de werkzaamheden, ik weet wat ik moet doen en ik weet dat men op mij kan rekenen….
Normaal gesproken dan, maar nu is alles in één keer anders!
Wat moet ik doen, wat kan ik doen?
Al die koeien staan nu met hun veel te strakke uiers en dan niet te vergeten de verminderde productie.
Hoe moet ik dat toch uitleggen? Ik kan het nog niet eens aan mezelf uitleggen want ik begrijp niet waarom ik het ben vergeten. Was ik op dat moment met andere dingen bezig en is het me daarom ontschoten?
O, ik zal me geen houding weten te geven als ik het moet vertellen. En wat moet ik nu doen, moet ik er nu zo snel mogelijk naar toe en er alsnog aan beginnen?
Dan schiet ik wakker en valt er ineens een enorm vervelend gevoel van mij af…Gelukkig, het was maar een droom…


Nb:
Opgegroeid op een boerderij met koeien, was het melken en verzorgen van de koeien mij zeker niet vreemd. Vanaf mijn zesde jaar (!) elke avond mee onder de koeien en op mijn twaalfde kon ik het zelfstandig. Later, toen ik zelf al andere keuzes had gemaakt, nam ik het in de vakantietijd nog wel eens van mijn broer over….
Maar nu zijn de koeien al jaren weg, zelfs de stallen staan er niet meer.
Het is iets uit een vorig leven, uit een vorige eeuw.
Maar toch lijkt de herinnering nog ergens aanwezig, zodanig zelfs dat ik erover droomde.