‘Dromen zijn bedrog’, zong ooit iemand. Maar wat is een droom eigenlijk en wat gebeurd er? Waar komt deze onbestuurbare hersenactiviteit vandaan?
Ik probeer een tijd lang mijn dromen op te schrijven in de hoop er iets wijzer van te worden.


20 mei 2020

Verwarming kapot

Ik leef in een complex met een grote open hal. In een hoek is onze leefruimte, vanaf de bank kunnen we zo de grote hal inkijken. Ik leef niet alleen in mijn deel, er zijn er nog minstens twee meer. Ik ben nu wel als enige thuis. Het is nacht en morgenvroeg komen ze weer verder werken aan de verwarming.
Maar ‘s nachts waait het erg hard en ik hoor diverse dingen klapperen. Als ik even opsta zie ik dat er een deel van het plakplastic van een raam los is gewaaid. Het zit aan de buitenkant, dus ik kan er toch niet bij. Het is nog vroeg in de morgen en ik denk dat ik niet meer terug naar bed ga. Ik slenter door de grote hal, waar nu vrijwel niemand is. Als ik weer terugkom bij mijn woondeel, zie ik dat de monteur er al is. Hij is al enkele dagen met de verwarming bezig, ik heb geen idee wat ermee aan de hand is. Ik loop nog wat meer rond in de hal, maar als ik dan naar de bank kijk, zie ik dat mijn huisgenoot al thuis is. Ze zit al op de bank, maar niet alleen. Daar is weer die gast bij die er gisteren ook was. Komt hij nu hier ook wonen?
Ik loop naar hen toe en begroet ze, vraag of ze goed gewerkt hebben. Ik leg uit dat de verwarmingsmonteur er ook al is en dat er een deel van het raamplastic los is gewaaid. Ik denk dat ik me ga wassen en aan ga kleden. Ik loop weer de grote hal in, waar er ergens een wastafel moet zijn. Nu is het inmiddels drukker geworden en her en der hangen jongeren rond. Ik kan geen wastafel vinden en loop maar weer terug. Terwijl ik terug loop bedenk ik dat ik wel blij ben dat het in ons deel netjes opgeruimd is. In de verdere hal is het erg rommelig. Misschien even gaan kijken naar de monteur?


Nb
Vrijwel geen enkel punt uit deze droom is herkenbaar. Pure fantasie lijkt het. Fantasie in een fantasiewereld