Ivo Boerekamp was dé fotograaf van Lage Mierde

November 2021Afgelopen woensdag overleed Lage Mierdenaar Ivo Boerenkamp op 77-jarige leeftijd. Ivo kampte met een spierziekte, maar dat belette hem nooit om in Lage Mierde en dan speciaal nog voor voetbalclub SDO’39, alles op foto vast te leggen.
Het fotograferen werd zijn grote hobby nadat hij met pensioen was gegaan en hij pakte dat meteen erg voortvarend op. Er was geen wedstrijd van zijn club die hij miste en er was geen wedstrijd of hij schoot er de mooiste actiefoto’s. Zijn titel hoffotograaf van SDO’39 kan hem dan ook met verve toegekend worden. Ook dit seizoen heeft hij nog menig (jeugd)team op de foto gezet, daarnaast was hij ook lid van de VUT-club van SDO.
Zijn liefde voor het fotograferen van het voetbal kwam voort uit zijn interesse voor de sport. Zijn club PSV volgde hij al jaren met zijn seizoenkaart en ook andere sporten zoals wielrennen hadden zijn belangstelling. Eerdere was hij ook zelf actief als speler bij de voetbalclub, waar hij ondanks zijn spierziekte jarenlang onder de lat stond.
Ook in zijn dorp Lage Mierde was hij betrokken bij veel activiteiten, niet in de laatste plaats omdat hij ook daar overal foto s van maakte. Zo was hij een vaste kracht bij het samenstellen van het dorpsblad Dorpsnieuws, wat gebeurde in de kantine van SDO. Ook daar was er altijd een derde helft middels het analyseren van het lokale en het sportnieuws. 
Slechts enkele dagen voor zijn overlijden werd hij getroffen door het coronavirus en het bleek al snel dat herstel erg moeilijk was. Hij heeft nog afscheid kunnen nemen van zijn vrouw, twee kinderen met hun partners en de drie kleinkinderen die hij achterlaat. Op zondagmiddag kan er afscheid van hem genomen worden van 14.00-16.00 u aan de Broekkant 6 in Lage Mierde.
Op dinsdagmiddag is het afscheid op de natuurbegraafplaats in Esbeek waar hij te ruste wordt gelegd. Dit vindt in besloten kring plaats.