Peter Huijbregts zette Huijbregts infra op de kaart
1951 – 2023
mei 2023


Met het overlijden van Reuselnaar Peter Huijbregts gaat er een familieman verloren. Maar Reusel en omgeving kent hem vooral als het gezicht van Huijbregts infra.
Al van jongsaf aan was hij betrokken het wegenbouwbedrijf dat zijn vader Tinus in 1949 gestart was. Het was van meet af aan duidelijk dat hier ook zijn toekomst lag. Hij kwam uiteindelijk aan het roer van het bedrijf dat in Reusel en verre omgeving naam maakte als Huijbregts Infra. In vrijwel elke Kempengemeenten legden ze de infrastructuur voor nieuwe wijken aan, knapten ze wegen op en legden nieuwe aan met al het werk zoals het rioolwerk dat daarbij nog kwam kijken. Peter slaagde er altijd in om in het bedrijf de afstand naar de medewerkers op de vloer klein te houden. Hij kende nog alle medewerkers persoonlijk en had daarbij ook altijd de hulp en ondersteuning van zijn broers en later zijn zoons. Mede hierdoor bleef Huijbregts ook altijd een familiebedrijf.
Vanuit zijn persoonlijke pijlers Duidelijkheid en Eerlijkheid behandelde hij iedereen zoals hij zelf ook behandeld wilde worden. Dit werd zowel in het bedrijf, maar ook daarbuiten zeer gewaardeerd.
Maar Peter betekende meer voor Reusel, zo had hij bestuursfuncties bij rijvereniging Jeanne d’Árc, de Kempische Ruiterdagen, en de Rabobank. Beroepsmatig was hij ook betrokken bij de Vereniging Aannemers Grond Weg en Waterbouw, bij Infra Mensen Zuid en Vlawebo (Vlaamse Wegenbouw).
Peter laat een vrouw, twee kinderen met hun partners en vier kleinkinderen na.
Het afscheid was op zaterdag 20 mei op het bedrijf aan de Postelsedijk 2 b, Reusel, waarna crematie in besloten kring plaats vond.