Pieter Meulenbroeks had de lach aan zijn kont hangen

Juli 2022


In Netersel hangen veel vlaggen halfstok. Het heeft niets met boerenprotesten te maken, maar met het overlijden van dorpsgenoot Pieter Meulenbroeks (59).
Pieter, geboren in Bladel, had altijd veel met Netersel omdat het de geboorteplaats van zijn moeder was. Opgegroeid op een boerderij bleef hij altijd iets met boeren te maken hebben. Vanuit zijn werk in de veesector, maar ook met zijn voorliefde voor oude tractoren, daarvoor was hij lid van de vereniging Ouderwets Boeren in Bladel.
Maar Netersel kent hem vooral van zijn inzet bij carnavalsvereniging De Buntstekers. Daar waar de lach over het podium spoelt voelde hij zich in zijn element. Hij had altijd de lach op zijn gezicht en elke grap kon hij nog grappiger maken. Vanaf het moment dat hij zich in 1998 aanmeldde droeg hij de veren van de Raad van Elf en als er optredens waren zoals het tonpraten, was hij de persoon die elke deelnemer naar het podium begeleidde. Nadat hij dat 22 jaar deed kreeg hij daar een speciale onderscheiding voor en werd ere-buntsteker.
In de vereniging Ouderwets boeren was hij elk jaar betrokken bij de organisatie van de Bladelse dorsdag. Maar bij de volgende editie in januari 2023 zal hij met zijn oude Ursustrekker ontbreken.
Het afscheid van hem is ook op boerengrond, op het veebedrijf van zijn broer waar hij zelf opgroeide, aan de Beekakkersweg 4 in Lage Mierde. Zaterdag om 11.00 uur is daar iedereen welkom voor een afscheidsdienst, daarna is er in besloten kring een samenkomst in herberg De Buitenman, waarna hij op de natuurbegraafplaats De Utrecht wordt begraven.
Pieter laat drie kinderen na.