In herinnering.
Theo van de velden overleed op zijn verjaardag

Theo van der velden 1951-2020

Januari 2020

Bladel – Hij was de specialist voor het africhten van moeilijke paarden, maar net dat specialisme werd hem fataal. Drie dagen voor zijn 69-ste verjaardag werd Theo van der Velden naar België geroepen om er een probleempaard in de pas te laten lopen. Het liep verkeerd af, het paard sloeg op hol en Theo die op de bok zat, kwam verkeerd terecht. Na drie dagen in het ziekenhuis overleed hij, notabene op de dag dat hij 69 werd.
Theo was in Bladel en omgeving in veel dingen de drijvende kracht. Als oprichter van allesvanbladel.nl wist hij het verenigingsnieuws nog meer uit te dragen. Veel van die verenigingen hadden al zijn signatuur. Van zwemvereniging Platella waar hij jarenlang een drijvende kracht was, de rijvereniging die hij mee omvormde tot hippische sportvereniging en het Kompas waar hij voorzitter was.
,,Op Theo deed je nooit vergeefs een beroep,” zegt Maria Rozenbrand die met Theo in het bestuur zat bij Het Kompas. ,,Hij was een Bourgondiër die altijd en overal het goede in zag. Hij was zelf altijd enthousiast en het mooie was dat hij dat ook aan anderen over wist te brengen.”
,,Theo zijn kracht was dat hij altijd rustig bleef als het moest,” zegt Jan van Buul die jarenlang met hem optrok in de paardenwereld. ,,Door zijn rustige, maar ook efficiënte aanpak, kreeg hij dingen voor elkaar wat anderen niet lukte. Bij het africhten van men-paarden had hij veel succes en mensen uit het hele land wisten hem daarvoor te vinden.”
De caravan die hij bestelde om samen met Annemieke een mooie reis te gaan maken, was nog niet afgeleverd en door zijn vroegtijdige overlijden blijven veel plannen voor altijd liggen. Voor de intocht van Sinterklaas zal een nieuwe voorman gezocht moeten worden en ook de Bladelse bruidsparen kunnen niet meer met deze koetsier het geluk tegemoet.
De afscheidsdienst is vandaag (dinsdag 21 januari) in de Luxzaal van crematorium Rijtackers in Eindhoven.
Theo laat twee eigen zonen en ook twee kleinkinderen na, ook zijn vriendin Annemieke met haar twee kinderen en drie kleinkinderen.