In herinnering
Toine Hendrikx werd 64 jaar oud
maart 2023


Reuselnaar Toine Hendrikx overleed op 64-jarige leeftijd, een ziekte sloopte zijn sterke lichaam en complicaties werden hem fataal..
Toine had al op jonge leeftijd een meer dan gemiddelde passie voor de lokale politiek, waarbij hij al in de beginperiode van Hans Wiegel (1982) zich profileerde als VVD’er. Dat hij daarvoor eerst zelf een lokale VVD-partij op moest richten deerde hem niet, daarna zat hij vele jaren voor die partij in de gemeenteraad.
Intussen had hij ook een loopbaan in het maatschappelijke leven, zo werkte hij op meerdere plaatsen als manager en adviseur in de verkoop en dienstverlening, waaronder als hypotheekadviseur. Maar Toine bleef intussen ook een Brabander die er nooit toe kwam om moeders haard te verlaten. Na zijn carrière in de sales begon hij als taxichauffeur en zette daar ook zijn eigen onderneming op: Taxi Toine. De levensvreugde die hij hier zijn klanten kon brengen verraste hem, tegen zijn vrienden gaf hij aan dit eigenlijk jaren eerder te hebben moeten doen.
Naast zijn raadslidmaatschap, die liep tot zijn afscheid in 2018, was hij ook actief in het verenigingsleven. Hij bekleedde bestuursfuncties bij het KNOV-Reusel, de carnavalsvereniging en de Kempische vliegervereniging Kite Club.
Bij zijn afscheid van de gemeenteraad werd hij geëerd met een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het stoppen had een rechtstreeks verband met de ziekte waar hij mee te maken kreeg. Het legde hem beperkingen op en hij zelf stelde beperkingen in om daar mee naar buiten te treden. Toen hij zich recent weer aanmeldde als VVD-commissielid in de commissie Ruimte van Reusel-De Mierden leek het beter met hem te gaan. Maar een onverwachte terugval en daarbij optredende complicaties werden hem afgelopen dinsdag fataal. Zijn overlijden verraste velen.
Toine laat naast zijn moeder nog twee zussen na.
Het afscheid is aanstaande maandag in besloten kring in het afscheidscentrum in Bladel, waarna hij te ruste wordt gelegd op de natuurbegraafplaats De Utrecht. Ook dat gebeurt weer zoals hij dat graag regisseerde: met niet al te veel poespas en enkel zijn directe naasten daarbij.