Gewoon Doen combineert leuke muziek met leuke plekjes

Mei 2024Wie in Lage Mierde kent er nog Jan de Smet en wie kwam Louis Schrijn ooit tegen? Op zondag 2 juni presenteert de muziekgroep Gewoon Doen hun eerste lied over Lage Mierde. Het beschrijft het leven in het dorp zoals dat er jaren terug uitzag. Op de melodie van Oude Maasweg schreven ze hun eigen tekst en iedereen die het Lage Mierde van pakweg 40 jaar terug kende, kan er zich in herkennen.
Het festival Gewoon Doen vindt plaats op het speelveld met de Walk of Fame in Lage Mierde op zondag 2 juni vanaf 14.00 uur.
Muziek op de mooiste plekjes in het dorp en ook nog laagdrempelig toegankelijk. De muziekgroep Gewoon Doen draagt hun naam niet alleen uit in de muziek die ze maken, maar ook op de wijze waarin ze het presenteren.
“We willen de mensen raken in de muziek en daarnaast zoeken we bij elk jaarlijks concert weer een ander plekje in Lage Mierde. Na festivals zoals in woonwijk de Hofjes en met Kloosterliefde in de entourage van het oude klooster, strijken we nu neer op het speelveld nabij de Hogeweg met daarin de Walk of Fame.”
Als Jeanne de Graaf aan het woord is,  klinkt de passie voor de muziek in haar stem door. Ze begon als zangeres van een gelegenheidsbandje, waarin ook haar man Jack met diverse instrumenten de muziek maakt. Samen met Ineke van Loon en slager Erik Laureijs is er geen muziekgenre veilig voor de vier. ,,We maken veel eigen teksten op bestaande liedjes, zo kwam er nu ook het lied over Lage Mierde,” zegt ze.
In de huiskamer van Jeanne en Jack de Graaf struikel je bijna over de ballalaika en de grote bas. Maar ook vrijwel elk blaasinstrument, de piano en de accordeon kom je er tegen. “We zijn alle vier selfmade en ontdekten de muziek vooral vanuit onszelf,” legt Jeanne uit. ,,Dat verklaart ook onze passie. Wij willen graag een boodschap meegeven in de muziek die we maken, de mensen raken met onze passie.”
Het lied over lage Mierde krijgt met hun festival de primeur, het optreden van Gewoon Doen wordt afgewisseld met nog vijf andere bands: Claw May, Omnia (mmv enkele solisten), The Rock & Roll Junkies, het Timmertrio en de Art of Noise. Enkele DJ’s  vullen de ruimtes op tijdens de podiumwisselingen.