Joep Schellekens greep in slapeloze nacht naar zijn gitaar
Nieuw lied ‘De Avondklok’

Januari 2021


Joep Schellekens uit Hooge Mierde is in het leven met veel dingen bezig, maar muziek is wel de rode draad. Hij speelt in zijn dorp Hooge Mierde al van jongsaf bij harmonie Sirena en blaast een aardig stukje op de saxofoon. Zijn muzikale kennis spijkerde hij ook nog eens bij met twee jaar conservatorium, maar het bleef altijd bij spelen van liederen die door anderen bedacht waren. Tot afgelopen week.
“Het was in alle opzichten een onstuimige nacht,” blikt hij terug. “Mijn zoontje van vier slaapt normaal goed, maar die nacht niet, waardoor ik ook wakker was. Ik had in gedachten nog de afkondiging van de avondklok en kreeg uit het niets een melodie in min hoofd. Dat is erg opvallend want dat gebeurde me tot nu toe nooit. Ik vond het altijd enorm knap dat mensen zoals John Ewbank aan de lopende band nieuwe melodieën bedenken. Maar nadat ik het in mijn hoofd had moest ik wel zorgen dat ik het niet kwijt raakte. Ik tokkelde op mijn gitaar en vroeg in de ochtend mijn vrouw om een opname te maken. In die tussentijd had ik nog de tekst bij de melodie gemaakt.
Hij zette het liedje online, waarna meteen de reacties binnen stroomden. “Tot voor enkele jaren speelde ik in een orkestje, dat staat nu de kinderen klein zijn op een lager pitje. Maar muziek: het blijft me altijd bezighouden. Of het nu een gitaar, piano of toch de sax is, ze zijn nooit ver weg.”
Joep, die in het liedje vooruitkijkt naar een avondborrel met zijn buurman, zingt het lied in het Hooge Mierdse dialect, waardoor het erg direct overkomt. Het is te vinden op de facebookpagina van zijn vrouw Imke Schellekens-Bartels.

Refrein:
De avondklok, de avondklok, van wie is dat idee?
Rutte en de Jonge, we dealen er wel mee
Vur men verrekes lang, tot merrege halluf vijf.
Wanneer krijg ik mijn spuitje,
Ik word nie goed van mijn wijf.