Titel

Peperbussen Lage Mierde gaan voor goud

Februari 2023


Joris Naus en Huub Willems (beiden oudprins) weten de zaak altijd wel op scherp te zetten.

De carnavalsoptocht in Lage Mierde leeft weer en het publiek weet het de weg naar de route weer te vinden. Prins Bart Hultermans en zijn gevolg keken tevreden naar het spektakel dat voor hen uit rolde. Met mooie acts, zoals van loopgroep D’n Overstroom en een aantal jeugdgroepen zat er weer veel beleving in de stoet. Het enige aandachtspunt: er mogen wat meer grote wagens bij.
De thema’s van zowel de jeugd als de grote prins kwamen in Lage Mierde prominent terug in de optocht. De jongeren van groep zes hadden zelfs beide slogans in hun creatie: ’t is weer bal, wij dansen voor goud. Vervolgens dansten ze in stijl over de straat.
De kwaliteit bij de peperbussen zat  vooral in de beleving, zoals de groep D’n Overstroom liet zien met creatieve voorman Sjef van der Heijden. Zonder (Over)stroom is het geen bal, waarbij de groep op straat op zoek ging naar de juiste spanning.
Maar de meeste waardering kon het publiek opbrengen voor het duo Huub Willems en Joris Naus. De twee oud-prinsen zijn vaste waarden in het carnaval van Lage Mierde. Dit keer hadden ze als militair veteraan hun veter aan, wat (uiteraard) een andere achterkant opleverde dan je aan de voorkant zou vermoeden.
Het enige traantje dat er viel was van Christel van Cuijk van Krekwakwo. Haar wagentje dat voor de grote wagen uit liep had al kort na de start een lekke band waardoor het voor haar even schakelen was.

Uitslagen:
Publieksprijs:
1 die Twee, Tis weer bal dus wij doen onze veter aan
2 groep ¾, Niets is fout, wij gaan voor goud
3 CV Krekwakwo, wild eten
Wagens
CV Krekwakwo, wild eten
Kleine groepen
1 die Twee, Tis weer bal dus wij doen onze veter aan
2 Runus en Stefan, Als de DJ’s het verknoeien zullen wij moeten roeien
Grote groepen
1 D’n Overstroom, Zonder (over)stroom is het geen bal
2 Heel Mierd kampeert, op de camping is ’t deez jaar geen bal
Kleine groep jongeren
1 groep 6, ’t is weer ballroom, wij dansen voor goud
2 de viijf van vijf, wij hebben het onder de knie
Grote groep jongeren
1 groep ¾, Niets is fout, wij gaan voor goud
2 De Buskesbende, wij houden de ballen hoog