Met de Koster in de kroeg bij de Haoiboerkes.

Februari 2023


Bij het gilde is het strijden om de functies, van hoofdman tot Koning

Zijn vader ging hem ooit al voor als prins Koster de Urste, nu keek Gerwen Wouters als Koster D’n Twidde neer op een optocht waar jongeren de boventoon voerden. De Feestbeesten pakten De Koster als uitganspunt, het leverde hen de hoofdprijs op.
Het 55-jarig jubileum bij de Hooge Mierdse Haoiboerkes inspireerde het duo Siem en Marij Vosters. De Mierdse carnavalsvierders gaan het jubileum later dit jaar nog uitgebreid vieren, maar het duo Vosters had er al veel voorpret van. Pret was er ook bij Jan Hermans en Johan Luijten die de glasvezel nog maar eens onder de aandacht brachten. Het is een hot item in het dorp nu er twee aanbieder strijden om de gunst van de klant.
Voor Twan van Dommelen geen strijd maar wel treurnis. Hij reed met de resten va Kerkhofiep rond die enkele weken terug op schandalige wijze werd gemolesteerd. Zijn slogan Niet getreurd, heb de rest om mijn aanhanger gepleurd was uiteraard hilarisch bedoeld maar het bracht ook de lafhartige daad nog maar eens onder de aandacht.
Prins Koster zag vanaf de prinsenwagen dat er nog wel toekomst is voor de optocht in zijn Haoiboerenrijk. Meerdere jongerengroepen probeerden met een stukje straattheater hun wagen en onderwerp goed neer te zetten. Nu maar hopen dat die lijn zich doortrekt en dat deze zelfde jongeren over enkele jaren nog steeds meedoen, maar dan met een grote wagen.

Uitslagen: jeugd tm 4 personen
1 Plee Girls, Plee-station
2 Quitnty en Fleur, Smiley’s
Jeugd grote groepen
1 De Feestneuzen, Wij zijn geknipt voor carnaval
2 Groep 8 met Vur ’t Les op hun best
3 De Moate, Wij zijn maatjes
Loopgroepen
1 De Feestbeesten, Mee de Koster in de kroeg zakken we door tot morgenvroeg
2 De Bisten, Carnaval geen noodgeval
3 De Aoiboerkes met Naar huis als leste dan smaken de aoikes het beste