Wotje van den Borne: Jong belegen in de muziek

April 2023

Wotje (met zonnebril) met de muziekgroep Ooit

Muziek gewoon omdat het leuk is. Wotje van den Borne (69) organiseert zaterdag samen met zijn vrienden een muzikale avond in Hooge Mierde waarbij drie bands op de planken komen: Jong Belegen.
,,Muziek had altijd mijn speciale belangstelling, maar toen ik jong was, was ik gewoon met teveel andere dingen bezig. Dat veranderde toen ik op mijn 24-ste een banjo kocht,” mijmert Wotje van den Borne. Hij begon zelf te oefen en te spelen en kreeg van een Tilburger de nodige tips. Gaandeweg groeide het niveau en later richtte hij ook enkele lokale bandjes op. ,,Ik had nooit de ambitie om fulltime in een band te spelen,” kijkt hij terug. ,,Muziek bleef altijd in de hobbysfeer en wat ik zelf leuk vond om te horen, speelde ik. Dat is ook precies wat we zaterdag bij Jong Belegen gaan doen: muziek maken die we zelf ook het liefste willen horen.”
De muzikale avond is laagdrempelig bij te wonen, entree wordt er niet gevraagd. Als Gewoon Doen uit Lage Mierde aftrapt doen ze dat vanuit de Foyer in De Schakel en met de grote zaal als achtergrond waardoor er voldoende ruimte is om elke liefhebber te ontvangen. Gewoon Doen bestaat uit Jack en Jeanne de Graaf, Eric Laureijs en Ineke van Loon. Ze maken hun eigen teksten op bestaande nummers en wisselen tal van instrumenten onderling af, van de accordeon tot de contrabas en het drumstel en de gitaar.
De groep Ooit, die naast Wotje uit nog zes andere muzikanten bestaat, gebruikt ook de nodige instrumenten en met de inbreng van enkele vrouwen wordt ook de hoge noot bereikt.
Just for fun sluit de avond af. Zij spelen zowel Ierse als Nederlandstalige muziek. Het is een trio dat bestaat uit Wotje, Karel en Frans van den Borne.