Het konijn van de buren gaat weer los in Esbeek

Maart 2022
Dat er in Esbeek geen optocht zou kunen zijn zou vrijwel niemand kunen geloven en het was ook zo. Op zaterdagmiddag trok de stoet gewoon vanuit de Tramstraat Esbaak in. Maar dat er groep Het Konijn van de Buren er niet bij zou zijn: nee, dat zou ook niet kunnen. Met ‘lekker thuis werken’ scoorden ze de meest carnavaleske prijs.
De optocht die enkele duizenden bezoekers trok, kende volgens de nog verse prins Rien zelfs meer deelnemers dan twee jaar terug. Rien stond daarom te stralen bovenop de afsluitende prinsenwagen. De meest begeerde vrijgezel van Esbeek glunderde van oor tot oor bij het zien van zoveel enthousiasme. “In Esbeek weten we hoe we een optocht moeten organiseren,” stelt hij tevreden vast.
De optocht telde geen grote wagens maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door tal van kleinere groepjes die als vanouds goed aansloten bij de actualiteit.
Omdat ze zelf al ingeschat hadden dat het iets kleiner was dan in andere jaren, trok de optocht met 27 groepen, individuelen en wagens dit keer in tegengestelde richting, naar de Groenstraat toe.
De in het knalroze gestoken meidengroep GZG droegen ‘spetterend optreden’ uit en de Ullie Gullies maakten met hun Dikpic een geinige knipoog naar bekende Dikken zoals Dick Bruna en Dick Advocaat. Ook de sukkels vonden dat de dikpik wel een optreden waard was, al vertaalden zij het naar een biljart (‘wat een stoot’).
De groep Biertje Wappers en Co haalden er met ‘Vos verjaagd Mol’ de trainerswissel bij Tuldania bij. Daar neemt Coen Vos het stokje als hoofdtrainer komend seizoen over van Kees Mollen.
Hoe belangrijk jong beginnen in de optocht liet de groep De Lampelèers zien. Twan de Kort is al lang en breed Esbeek uit, maar om in de optocht mee te lopen komt hij nog graag een dagje terug. In zijn groepje (‘nie afgelast’) was de jongste loper drie jaar en die kon enkel met veel ontzag naar de ervaren mannen zoals Twan kijken.
Uitslag optocht Esbeek:
Grote groepen: 1 B.C. De Lampelèèrs, Niet afgelast, 2 ASR: booster, 3 K&B Anti lope
Kleine groepen: 1 Het konijn van de buren: Lekker thuis werken, 2 De Spikkels: wat een stoot, 3 GZG Spetterend optreeje
Eenlingen: 1 Een Bockenreyder, De wolf is terug. 2 Ullie Gullie, Volgend jaar zijn we beter, 3 Punica Flower Power
Jeugd: 1 De Wappers, Dees jaor is carnavalnie te misse, 2 De Herrieschuppers, Der is gin plek mir
3 Snotaopen , toch nie afgelast
Carnavaleske prijs: Het konijn van de buren
Cup met de grote oren: BC de Lampeleers.