Titel

Tuincentrum Sjef Oerlemans in andere  handen
Remy van Spreuwel en David Oerlemans houden tuincentrum groen

Oktober 2021


Foto: vlnr: David Oberink, Remy van Spreuwel, Sjef en Pien Oerlemans

Sjef en Pien Oerlemans krijgen binnenkort een zee van vrije tijd, maar ze krijgen ook nieuwe buren. Het hoveniersbedrijf/tuincentrum naast hun woning aan de Beeksedijk in Goirle dat ze samen in ruim veertig jaar groot maakten, gaat over in handen van David Oberink en Remy van Spreuwel. Mede doordat Remy er al jaren werkte blijft de klantvriendelijkheid en de service behouden. Maar met een nieuwe generatie komt er wel een inhaalslag in uitstraling en breder assortiment.
,,De tijd dat ik bij de woning van mijn ouders begon ligt ver achter ons,” blikt Sjef Oerlemans (64) terug.  ,,We begonnen daar, maar na de verplaatsing naar de Beeksedijk konden we ons eigen  product en de service die wij voor stonden ontwikkelen. Dat was in het begin een eigen tuinontwerp en de aanleg die we geheel zelf verzorgden. Gaandeweg werd er bij grotere projecten gebruik gemaakt van een ontwerper, maar doordat we ons vooral richten op de particuliere sector is het steeds goed kijken wat de vraag van iemand is. Een tuin moet vooral aansluiten bij de mensen en hun ideeën,” zegt hij met al zijn ervaring. ,,Vanuit het contact met de klant ontstaat een gevoel en dat gevoel willen we graag overbrengen in een tuin. Als de klant er blij, gelukkig en vooral tevreden over is, is onze klus geklaard.”
Sjef en Pien zagen aanvankelijk tuinen als een sluitpost op de begroting, maar door de jaren heen merkten ze dat tuinaanleg steeds meer als vaste post opgenomen werd in de begroting van een huis. De vaste waarden klantvriendelijkheid en kundigheid waar zij voor stonden wordt door de nieuwe eigenaren Remy en David ook voortgezet, zij doen dat met hetzelfde team van medewerkers dat er al jaren werkt en leveren behalve dezelfde service ook de nazorg van de tuinen die door Oerlemans aangelegd zijn.
,,Het merendeel van de klanten vinden we van Tilburg tot Hilvarenbeek,” zegt David, die ooit een leven als jurist had, maar in tuinen en tuinaanleg zijn nieuwe uitdaging vond.
Samen met Remy wil hij aan de Beeksedijk 22 het huidige tuincentrum een upgrade gaven naar een totaalervaring waar sfeer en beleving een nog groter onderdeel vormen. ,,Het tuincentrum is de basis, van daaruit werken wij ook aan de tuinen die we met ons hoveniersbedrijf aanleggen,” vult Remy aan.
Het hoveniersbedrijf gaat verder onder de naam Remy van Spreuwel, het tuincentrum krijgt verdere bekendheid als: Remy.
Het centrum is zes dagen per week open en in het voorjaar komen daar nog de nodige koopzondagen bij.