Harrie Jansen weer thuis in Hulsel


September 2022


Harrie Jansen als supporter bij VV Hulsel. Dit is overigens niet de winnende foto: om die te zien moet je even zelf naar het Drieske in Hulsel, daar hangt hij bij de bar!!

Je hebt van die mensen bij wie hun geschiedenis aan hun gelaat af te lezen is. Een van die mensen was Harrie Jansen uit Hulsel. Elke groef in zijn gezicht toonde een stukje van het buitenleven dat hij er geleid had. De man die de meest kromme slootjes nog recht kon vegen, de man die ooit als paardenman zijn haflinger inspande. Hulsel (en omgeving) zag hem jarenlang het boerenwerk doen: gewoon met zijn handen die uitgegroeid waren tot kolenschoppen. Op latere leeftijd woonde hij in Bladel en ontsnapte daar nog wel eens aan het regime van het zorgcentrum. Dan kneep hij er tussenuit en zag je in Hulsel bij een slootje zijn driewieler staan, al of niet met een kruk erop.
Een van de foto’s van Harrie maakte indruk op de jury bij de fotowedstrijd voor het jaarlijkse gemeentemagazine. Het leverde een speciale vermelding op, daarom mag iedereen nu (gratis) de foto gaan bewonderen in het Drieske in Hulsel.


uitreiking van de prijs voor de winnende foto door burgemeester Annemiek van de Ven