Jeroen van den Borne overwon alle tegenslagen.

Mei 2021Jeroen van den Borne (49) is op veel terreinen actief in zijn dorp. Hij toont overal en altijd zijn grote sociaal gevoel en zet zich al vele jaren met enthousiasme en humor in voor de gemeenschap. Hij is al ruim 30 jaar vrijwilliger bij Jeugdvakantiewerk Hooge Mierde en was daar al groepsleider, verhalenverteller en voorzitter/bestuurslid.
In 1990 werd hij vrijwilliger bij postduivenvereniging De Hoopvolle Wachters en enkele jaren later was hij ook hier secretaris/penningmeester en organiseerde hij de jaarlijkse kampioenendag. In 2016 werd mede dankzij zijn inzet gefuseerd met postduivenvereniging de Luchtbode en tot op heden is hij bestuurslid/vrijwilliger. In 2009 is hij ook nog bestuurslid/ vrijwilliger geworden bij postduivenvereniging Samenspel de Kempen.
Carnavalsvereniging De Haoiboerkes mag ook al ruim 30 jaar gebruik maken van zijn vrijwillige inzet.  Samen met anderen heeft hij vele optochten, kindermiddagen, seniorenbrunches, tonpraatavonden en dorpsquizzen georganiseerd en niet zelden stond hij zelf in de ton!
Vanaf 2003 is hij ook bestuurslid van buurtvereniging De Oosthoek en organiseert hij samen met anderen diverse activiteiten. Voor voetbalvereniging HMVV is hij vanaf 2005 de stadionspeaker bij thuiswedstrijden van het eerste elftal, vaste omroeper bij jeugdtoernooien en verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat van het jaarlijkse Frans Peys Toernooi.
In 2010 was hij betrokken bij de oprichting van Stichting Zorg en Welzijn, waar hij nog steeds bestuurslid is.
Jeroen is ook nog medeoprichter en -organisator van buurtbiljart Hooge Mierde. Hij neemt de laatste jaren ook deel aan de redactie van het Jaarboek Hooge Mierde waarbij hij altijd contact heeft met diverse verenigingen. Dat hij dat alles deed met de fysieke beperkingen waarmee hij leerde leven, maakt hem tot een bijzonder mens, al zal hij dat laatste nooit als excuus willen gebruiken.