Op Jos van der Heijden doe je nooit vergeefs een beroep

Mei 2021


Burgemeester Annemiek van de Ven mocht dit jaar zes lintjes uitreiken aan inwoners uit Reusel-De Mierden. Naast vier Reuselnaren was er éénmaal een Hooge Mierdenaar en éénmaal een Hulselnaar aan de beurt om de versierselen Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst te nemen.
Jos van der Heijden supervrijwilliger
De activiteiten van Jos van der Heijden (68) laten zich niet in enkele regels samenvatten. ruim 35 jaar terug begon hij als vrijwilliger van de voetbalclub VV Hulsel. Hij doorliep daar tal van vrijwilligersfuncties, van jeugdleieder tot elftalleider en assistent-scheidsrechter. Op dit moment helpt hij nog steeds als lid van de VUT ploeg mee aan het onderhoud van het sportpark en de accommodatie van VV Hulsel.
Toen in het begin van de jaren tachtig buurtvereniging Torenzicht opgericht werd, zorgde Jos voor de inkomsten met het ophalen van de wekelijkse lotto. Nu in 2021 doet hij dat nog steeds (!) en hij reikt ook altijd meteen de prijzen uit. Voor de Hulselse Dorpsraad zit hij al vanaf 2016 in de werkgroep Wonen. Hij was ook ruim 25 jaar voorganger in de kerk en zet zich nog jaarlijks in voor diverse dorpsactiviteiten zoals jureren van de carnavalsoptocht, de KPJ zeskamp, het kamp voor basisschoolkinderen, fietsen met blinden en slechtzienden, routes uitzetten voor de wandel4daagse Hulsel, fietstochten uitzetten voor de KVO. Ook heeft hij een bijdrage geleverd bij de aanleg van het Hulselse Pannaveld, waar de jeugd hem elke dag nog dankbaar voor is.
Samen met andere vrijwilligers heeft hij ook nog een kapel gebouwd waar menig kaarsje opgestoken wordt. Hierdoor heeft Hulsel altijd nog een klein eigen plekje om even tot bezinning te komen.
Ook bij het onderhoud aan het kerkhof levert hij al vele jaren zijn bijdrage.