Ad van Rijthoven stopt met beheer gemeenschapshuis

Oktober 2020


Lage Mierdenaar Ad van Rijthoven (63) was de laatste achttien jaar de drijvende kracht in gemeenschapshuis De Kei in Reusel. Al vanaf de allereerste dag dat hij er rondliep, kon hij zijn enthousiasme overbrengen, waardoor er een bruisende sfeer ontstond. In gedachten was hij al bezig met de verdere toekomst, waarbij hij nog graag twee jaar als beheerder wilde werken. Maar ja, dan komt er zoiets als corona op je pad.
In het Reuselse gemeenschapshuis is het al niet anders als op andere vergelijkbare plekken. De deur zit op slot en alle activiteiten zijn gecanceld. In Reusel kwam daar nog bij dat er met spanning uitgekeken werd naar het besluit over de nieuwbouw van het gemeenschapshuis, waar de Raad op 20 oktober een besluit over nam (voor 7,8 miljoen komt er een nieuwe uitvoering van het 58 jaar oude gebouw).
Aan de beraadslagingen voor nieuwbouw gingen jaren vooraf en Van Rijthoven keek met spanning uit naar het besluit in de Raad. Maar amper een week nadat het besluit over de nieuwbouw genomen werd, werd duidelijk dat gaat hij stoppen met het beheer.
Het besluit om per 31 oktober zijn taken neer te leggen heeft meer met de huidige situatie met de Corona beperkingen te maken dan met de nieuwbouw, laat hij weten. “We kunnen er niet omheen dat  de huidige crisis een economische ramp is voor de horeca en ook de gemeenschapshuizen. We hebben het besluit in goed overleg met elkaar nemen,” laat hij weten. “Normaal gesproken had ik nog wel een jaar of twee mee door willen gaan, maar in de huidige crisis is het voor zo’n gemeenschapshuis niet haalbaar om op de loonlijst te blijven staan als er niets binnen komt.”
Hij sluit nu met de stille trom de deur van de kei achter zich want zelfs een afscheidsreceptie zit er met de huidige maatregelen niet in. Stibex, de organisatie achter het beheer van het gemeenschapshuis, heeft laten weten dat er nog op gepaste wijze afscheid genomen zal worden. Personen die nog een bericht aan hem kwijt willen, kunnen dat adresseren aan De kei, waarna Stibex zorgt dat het bij hem op zijn thuisadres terecht komt.
De voortgang van de activiteiten zijn te volgen op de website van De Kei en zullen van maand tot maand bekeken worden, maar op dit moment vinden er geen activiteiten plaats.