Netflix maakte opnames in Hooge Mierde
Raggend over het klapzand van d’n Hooge Duin

Februari 2022


Na de filmopnames ligt d'n Hooge Duin er weer vredig bij

Met de komst van streamingsdiensten zoals netflix hebben de publieke omroepen er sterke concurrenten bijgekregen. Maar dat net Hooge Mierde het scenario wordt in een nieuwe netflixfilm?
De wind brengt de toppen van de heidestruiken in beweging en korreltjes stuifzand rollen over elkaar. De rust en de ruimte van D’n Hooge Duin nabij het Zwartven in Hooge Mierde ogen normaal vredig en wordt door wandelaars erg gewaardeerd. Maar vorige week werd die rust even verstoord door opnames van een spannende netflix film. De opnames vonden net hier plaats omdat dit gebied ook in het grensgebied ligt
De opnames hadden te maken met de spannende thriller/actiefilm The Takeover, een film die geregisseerd wordt door Annemarie van de Mond. De film speelt zich voornamelijk af in Rotterdam, maar voor een spannende vluchtscene en het filmen van mooie rijroutes reisde de filmcrew af in de richting van de Belgische grens.
De hoofdrolspelers Holly Mae Brood en Géza Weisz scheurden met verschillende voertuigen over de modderpaden. Brood is een dochter van wijlen Herman Brood is bij het publiek onder andere bekend van haar rol in Goede Tijden. Weisz is bij het publiek bekend door rollen bij Flikken Maastricht en All Stars.
The Takeover is een Nederlandse Netflix actiefilm en gaat over een hacker die min of meer per ongeluk een crimineel netwerk plat legt. Holly Mae Brood speelt er de rol van Mel Bandison en Géza Weisz is er Thomas Deen, haar partner in crime. Als de ethische hacker Mel Bandison bij een hightech zelfrijdende bus een hack onschadelijk maakt, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Samen met Thomas Deen, haar onhandige blind date van de avond ervoor, slaat ze op de vlucht voor deze criminelen, maar ook voor de politie.
Naast Brood en Weis zijn andere rollen weggelegd voor onder anderen Whalid Benmbarek, Susan Radder, Frank Lammers en Noortje Herlaar. De afgelopen jaren zijn er al een aantal Nederlandse producties gemaakt door Netflix, de meest succesvolle film is Ferry.
In het vierde kwartaal van 2022 komt The Takeover uit op Netflix!