Nieuwe uitdaging voor Koen van eert en Karla Heesters
De Gulle Brabander in andere handen

Maart 2021

Terwijl de horeca zucht en steunt over de huidige sluiting, biedt het voor anderen ook weer kansen. Het ondernemende stel Koen van Eert (28) en Karla Heesters (27) uit Biest Houtakker exploiteert aan de Biestsestraat al enige tijd visgelegenheid De Biestse Oevers. Toen ze hoorden dat het nabijgelegen eetcafé De Gulle Brabander te koop kwam, hapten ze toe, waardoor het café met de alom bekende speeltuin in Biestse handen blijft.
Wie van verder weg komt en de naam Biest Houtakker hoort, kent vaak twee namen: De Biestse Oevers en de Gulle Brabander. Zes dagen per week staan al een uur voor openingstijd de eerste gasten van de Biestse Oevers voor de gesloten poort te wachten om zich te verzekeren van de beste visstek. Voor Elke klant gooit Koen van Eert vier Forellen in het water en Karla doet er alle voorkomende werkzaamheden, met uitzondering van het barwerk, want dat ligt hier op dit moment ook stil.
,,De Gulle Brabander komt voor ons op een mooi moment,” zegt ze. ,,We waren niet specifiek op zoek om er nog een horeca bij te gaan doen, maar De Gulle Brabander is voor ons niet zomaar een horecagelegenheid. Het ligt tegen de visvijvers van de Biestse Oevers en het geeft weer een mooie nieuwe uitdaging. We zien ok wel kansen voor een combi zoals bij familieuitstapjes waarbij de mannen gaan vissen en de vrouwen en kinderen zich vermaken in de speeltuin en op het terras.”
Maar verder zien Koen en Karla het eetcafé met de alom bekende speeltuin en hun visvijvers als twee aparte ondernemingen. ,,We verwachten dat het voor ons goed te combineren is, al is het nu nog afwachten wanneer we open kunnen,” kijkt ze vooruit..
Het zou het jonge stel goed uitkomen als er rond de datum van 1 april ruimte geboden wordt om een deel van de horeca, zoals de terrassen, open te stellen. ,,We zullen eerst even orde op zaken moeten stellen,” vult Koen aan. ,,We zijn nu zelf in het pand van de Gulle Brabander gaan wonen, daardoor kunnen we al onze tijd effectief benutten. Maar de speeltuin is in opvallend goede staat gebleven. Als daar het gras gemaaid is kan er zo weer geschommeld, gedraaid en gegleden worden.”
De Biestse Oevers zijn zes dagen per week geopend (maandag gesloten), hoe ze dat met de Gulle Brabander gaan doen weten ze nog niet. ,,We gaan nu alles bekijken, van de inkoop tot de ondersteuning bij de bediening.”